Uçanı Kaçanı Yakalayacak

TEDES projesi kapsamındaİlçenin ana arterleri başta olmak üzere yaklaşık 241 noktaya MOBESE sistemlerindeki montaj işlemleri devam ediyor. Radarlar hız limitini aşan, ışık ihlali yapan araçları anında tespi

Çerkezköy 26.02.2017 17:26:00 0
Uçanı Kaçanı Yakalayacak

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi kapsamında kamera montaj işlemleri aralıksız devam ediyor. Kamera montaj işlemlerinin yanı sıra önümüzde günlerde de uyarıcı levhaların belirli noktalara konuşlandırılacağı öğrenildi. TEDES projesi kapsamında toplam 203 adet farklı özelliklerde kamera yerleştirilecek.

 

HD KAMERALAR KULLANILIYOR

 

26 yeni, 20 tane de mevcut eski noktaya 46 adet HD hareketli kamera ve hareketli kamera noktalarını destekleyecek 100 adet sabit HD kamera konuşlandırılacak. Ayrıca beş adet yeni, dört adette mevcut eski nokta olmak üzere toplam dokuz noktaya 34 adet şerit Plaka Tanımlama Sistemi (PTS), beş ayrı noktaya dokuz adet Kırmızı Işık ve Hız İhlali sistemi, dört noktaya 10 adet kırmızı ışık ihlali sistemi son olarak da iki ayrı noktaya dört adet hız ihlali (radar) sistemi konulacak.

 

RADAR CİHAZLARI MONTE EDİLDİ

 

Çerkezköy-Kapaklı yolu, Cezaevi Kavşağı, Tugay Kavşağı, Atılım Beton Kavşağı, Bahçeli Cami Kavşağı ve son olarak Cengiz Topel Caddesi’ne hız  ve kırmızı ışık ihlali (radar) sistemleri cihazları monte edildi. Cezaevi Kavşağı ile Atılım Beton Kavşağı’na monte edilen cihazlardan kırmızı ışık ihlali, diğer noktalarda ise hız ihlali kontrollerinin yapılacağı ifade edildi.

 

DÖRT KAMERA DAHA EKLENDİ

 

Çerkezköy-Kapaklı yolu ile Tugay Kavşağı’nda hız sınırının 70 kilometre olduğu, şehir içinde ise 50 kilometre olarak belirlendiği ifade edildi. Diğer yandan Çerkezköy’ün tüm giriş ve çıkışlarına da Plaka Tanımlama Sistemi (PTS) konuşlandırılacak. Yetkililerden alınan bilgilere göre ihale kapsamında 46 noktaya kamera konulacağı ama yapılan çalışmalar sonucunda bu sayının 50’ye yükseltildiği öğrenildi. Yeni kameraların ise Çerkezköy Terminali, Atatürk Caddesi’nde farklı iki nokta ve Kızılpınar Mahallesi girişine konulacağı ifade edildi.

 

ZAMANI BELİRSİZ

 

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında kurulum çalışmaları hala devam ederken, çalışmaların tamamlanmasının ardından kontrollerin yapılacağı ve alınan onayın ardından da sistemin devreye gireceği öğrenildi. 7 milyon 530 bin muhammen bedelle ihaleye çıkarılan TEDES ve KGYS yapım işine en düşük teklifi 4 milyon 991 TL ile Ekin Teknoloji firması vermişti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10