İşçiler hayal kırıklığına uğradı

2001'de kapanan, 2012'de Modern Halı'ya satılan Gümüşsuyu'nda işçiler hariç tüm alacaklılar parasını devlet güvencesinde kurtardı. İşçiler 16 yıllık bekleyişin ardı

Çerkezköy 27.02.2017 21:12:00 0
İşçiler hayal kırıklığına uğradı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 2001 yılında kapanan Gümüşsuyu Halı Fabrikası, 2012 yılının ocak ayında Modern Halı’ya 28 milyon 300 bin TL’ye icra yoluyla satılmış, 2001 yılında fabrikanın kapanması ile işten çıkarılan ve fabrikada alacakları bulunan bine yakın işçiye ise  satıştan pay düşmemişti. Temmuz ayında 230 bin 661 metrekare halı satışa çıkartılmış, elde edilen 2 milyon 751 bin TL  iflas idaresine yatırılmıştı. Vergiler  ve bilirkişi masrafları kesildikten sonra geriye kalan 1 milyon 800 bin lirada iflas masası tarafından işçilere dağıtılmaya başlandı.

 

SADECE YÜZD4 65’İ


Dün TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesi’nde  toplanan işçiler yıllardır bekledikleri alacaklarının ana parasının yüzde 65’inin hesaplarına yatacağını öğrenince  hayal kırıklığına uğradı. Bazı işçiler işyeri avukatı tarafından dağıtılan ve üzerinde iban ve hesap numaralarının bulunduğu formları doldururken, alacakları rakamları beğenmeyen bazı işçiler form doldururken bazıları ise formu alıp düşünmek için süre isteyip sendikadan ayrıldı. 

 

FAİZİ DAHİ EKLENMEDİ

 

Duruma tepki gösteren işçiler, “15 yıldır emekçi kardeşlerimizle birlikte kıdem tazminatlarımızı bekliyorduk. Biz tam paramızı beklerken, anaparanın yüzde 65’inin verilmesi karşısında tam bir hayal kırıklığına uğradık. Bizler yıllardır boşuna mı bekledik. Alacağımız paranın faizi gündeme dahi getirilmemiş. Bazılarımızın o zaman tazminat parası 4 bin TL idi. O tarihlerde Çerkezköy’de 5-6 bin TL’ye ev alınıyordu. Biz alacağımız paranın tamamını istiyoruz” serzenişinde bulundular.

 

İŞÇİLERE YÜZDE 65’İ DAĞITILDI

 

TESKİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan’da konu hakkında şunları söyledi: “2001 yılında kapanan Gümüşsuyu Halı ve Yer Kaplaması fabrikası o süreçte tazminat işçilerine vermedi. Gelinen aşamada ise alacaklarının yüzde 65’i işçilere dağıtılmaya başlandı. Bu verilen paraanaparayı karşılamıyor. Bundan sonraki süreçte Gümüşsuyu fabrikası sahibi Necmettin Özdemir ve avukatı ile görüşülerek alacaklı işçi kardeşlerimizin alacakları alınacak ve yıllardır alacak mağduru olan emekçi kardeşlerimizin mağduriyetlerinin kısa sürede sona ermesi sağlanacak.

 

BİR AN ÖNCE ÖDENMELİDİR

 

Temennimiz işçi arkadaşlarımızın alacaklarının tamamının kısa sürede ödenmesidir. Meblağınbir an önce ödenmesi konusunda Necmettin Özdemir ile genel merkezimizde bir konuşma gerçekleştirdi. Bu paralar dağıtıldıktan sonra onların koyacağı para da önemlidir. Bin 200’e yakın işçimiz mağdur. Bizlerde elimizden geldiğince mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışıyoruz.”

 

Haber / Faik Onur KAYA - Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10