Albayrak'tan ''zam'' açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nca belirlenen yeni toplu taşıma ücretleriyle ilgili açıklamalar

Tekirdağ 3.03.2017 20:34:00 0
Albayrak

UZUN BİR SÜRE ZAM OLAYI OLMAYACAK

 

Katıldığı bir program sonrası, zamlanan toplu taşıma ücretleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak, ‘’ Ulaşımdaki bu zam Tekirdağ’daki TEDAŞ’ın istemiş olduğu zamdı. Tabi biz bunu uzun zamandır erteledik. TEDAŞ bu işi alırken bir takım kriterlere göre otomatikman zam alması gerekiyormuş. Biz geldiğimiz zaman göreve de zaten ertelenmiş zamlar vardı. Ama sanıyorum bu konuda da mazot fiyatlarının artmasından dolayı yapılmıştır. Ancak bundan sonra uzun bir süre zam olayı olmayacak.’’ dedi.

 

BİZE SORUP DA AÇIKLASINLAR

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in eleştirileriyle ilgili de konuşan Albayrak, ‘’Sayın Mustafa Yel ve Cüneyt Yüksel de siyasete malzeme yorumlasınlar. Ben iki arkadaşımı da bu yönde üzülerek tenkit ediyorum ki çokta sevdiğim iki arkadaşımdır kendileri. Büyük şehirle ilgili verdikleri rakamların hiçbirisi bize sorulmadan danışılmadan verilen rakamlar. Keşke bize sorsalar biz de kendilerine yardımcı olsak. Örneğin sayın Mustafa Yel Tekirdağ Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi kongresinde efendim Tekirdağ’a 1 buçuk kat trilyon para geliyor, bunlarla ilgili yatırımlar da yapın. Bırakın 1 buçuk kat trilyonu 500 milyon lira gelirse ben buna da razıyım. Sonuç olarak bunları gelip bize sorarlarsa daha sağlıklı bilgi verilebileceğini söylüyorum. Aynısını atamayla gelen sayın Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e de söylüyorum. Bu konuları bu rakamları bize sorup da açıklarlarsa hem vatandaş daha sağlıklı bilgiye ulaşmış olur, hem de daha güzel bireysel ilişkilerimiz olur diye düşünüyorum.” dedi.

 

KAPAKLI ÇERKEZKÖY 2.5 TL

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 15 Şubat 2017 tarihli toplantısında aldığı karar ile mavi minibüslerde Çerkezköy şehir içi 1.75 liradan 2.25 liraya, öğrenci ise 1.25 liradan 1.50 liraya çıkarıldı. Karara göre Kapaklı-Çerkezköy arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde de 2 lira olan ücret 2.5 liraya, öğrenci ise 1.75 liradan 2 liraya çıkarıldı. Kapaklı şehir içi 1.75 liradan 2.25’e, öğrenci ise 1.25’ten 1.50 liraya yükseltilirken, Kızılpınar- Çerkezköy arası 2 liradan 2.5 liraya, Veliköy-Çerkezköy arası ise 2.5 liradan 3 liraya yükseldi. Karaağaç-Çerkezköy arası ise 2 liradan 2.5 liraya çıkarıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10