Altın değerinde 3 puan

Süper Amatör Lig'in 18.hafta karşılaşmasında ligin namağlup ekibi 1911 Çerkezköyspor deplasmanda 1461 Karadenizspor ile karşı karşıya geldi. İlk devre sergilediği etkili oyun ile soyunma odasına 3-0?

6.03.2017 19:26:00 0
Altın değerinde 3 puan

MÜSABAKA SAAT 14.00’DA BAŞLADI

 

Süper Amatör Lig 18.hafta karşılaşmasında 1461 Karadenizspor takımı 1911 Çerkezköyspor’u konuk etti. Tekirdağ 13 Kasım stadında Pazar günü saat 14.00’da oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Nurol, Başar, Şahin, Ozan, Stephen, Oğuzhan, İslam Ali, Ceyhun, Tuğberk, Harun ve Oğuzhan Öztürk ilk on biri ile başlarken, temsilcimi 1911 Çerkezköyspor ise Sedat, Mücahit, Taner, Sinan, Hayrullah, Nail, Selçuk, Tezcan, Hakan, Metin ve Deniz ilk on biri başladı.

 

EV SAHİBİ ETKİLİ BAŞLADI

 

Temsilcimi karşılaşma öncesi her hafta olduğu gibi saha kenarında kenetlenerek galibiyet yemini etti. Müsabakanın ilk bölümlerinde ev sahibi ekip etkili bir oyun sergilerken, geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 7.dakikasında ofsayta yakalanan Harun, hakeme yaptığı itiraz sonucunda sarı kart ile cezalandırıldı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan temsilcimiz kontra ataklarla gol yollarında etkili olmaya çalıştı.

 

TANER’DEN JENERİKLİK BİR FRİKİK

 

1911 Çerkezköyspor takımı sergilediği etkili oyunu karşılaşmanın 19.dakikasında frikik golüyle süsledi. Kaleye yaklaşık 50 metre mesafeden frikik atışı kullanan Taner, kalecinin bakışları arasında jeneriklik bir gol kaydetti. Temsilcimiz golün ardından büyük bir sevinç yaşadı. Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran 1911 Çerkezköyspor takımı her iki kanadı da etkili kullanırken, son vuruşlarda yetersiz kaldı.

 

DENİZ KALECİNİN SAĞINDAN TOPU AĞLARLA BULUŞTURDU

 

Temsilcimiz aradığı ikinci gole karşılaşmanın 27.dakikasında Deniz ile ulaşmayı başardı. Sol kanadın başarılı isimlerinden olan Taner, hızla kendi yarı alanından çıkarak pasını Hakan’a gönderdi. Rakipleri bir bir geçen Hakan, boşta olan arkadaşı Tezcan’ı görürken, Tezcan da şık bir pasla topu Deniz ile buluşturdu. Defans oyuncularını geçen Deniz şık bir plase ile topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu.

 

TEMSİLCİMİZ İLK YARIYI 3-0 ÖNDE TAMAMLADI

 

Skoru 2-0’a getiren temsilcimiz ataklarına hız kesmeden devam ederken, bir jeneriklik golde Tezcan’dan geldi. Kaleye yaklaşık 40 metre mesafeden frikik atışı kullanan Tezcan, kalecinin uzanmasına rağmen meşin yuvarlağı ağlarla bulaştırdı. Karşılaşmada 3-0 öne geçen temsilcimiz ataklarına hız kesmeden devam etti. Karşılaşmanın 40.dakikasında Nail rakibine yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz soyunma odasına 3 farklı skorla önde girmeyi başardı.

 

OZAN’IN GOLÜ FARKI BİRE İNDİRDİ

 

Temsilcimiz ikinci yarıya da hızlı başlarken, karşılaşmanın başarılı isimlerinden Nail 53.dakikada oyundan alınırken, yerine Ali Rıza dahil oldu. Karşılaşmanın 56.dakikasında ev sahibi ekip aradığı gole Ozan ile ulaştı. 1911 Çerkezköyspor yarı alanında yaşanan karambol de topla buluşan Ozan, gelişine çektiği sert şut ağlarla buluşunca aradaki skor farkı da bire inmiş oldu. Golden bir dakika sonra atağa çıkmak isteyen temsilcimiz topu kaptırırken, topla buluşan Harun pasını bekletmeden Oğuzhan Öztürk’e çıkardı. Oğuzhan’ın sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci Sedat aynı güzellikte kurtarmayı başardı.

 

METİN TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

 

Karşılaşmanın bu bölümlerinde ev sahibi takım daha etkili olurken, önemli pozisyonlar yakaladı. Karşılaşmanın 65.dakikasında kornerden gelen topu iyi takip eden Ceyhun’un kafa vuruşu Sedat’ta kaldı. 72.dakikada Metin topla rakip alana girerken, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme sert bir dille serzenişte bulununca direk kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

 

SEDAT’IN HATASI GOLÜ GETİRDİ

 

Son bölümlere on kişi giren temsilcimiz rakibin ataklarını kesmekte oldukça zorlandı. 1461 Karadenizspor takımı her iki kanadı da etkili kullanırken, aradığı ikinci gole 81.dakikada ulaşmayı başardı. Rakip takımın baskısı sonucu Sedat topu uzaklaştırmak isterken, top Harun’un önünde kaldı. Fırsatçılığını konuşturan Harun kaleci Sedat’ı geçerek topu ağlarla buluşturdu. Temsilcimiz 10 kişi kalmasının ardından rakip karşısında vasat bir oyun sergiledi.

 

ZORLANSA DA 3 PUANI KAPTI

 

Sürekli top kaybeden temsilcimiz kontra ataklarla rakip kaleye yüklenmek istese de başarılı olamadı. Yaklaşık 25 dakika oyunda kalan Ali Rıza karşılaşmanın 86.dakikasında oyundan alınırken, yerine Mesut girdi. Dakikalar ilerledikçe ev sahibi ekip üçüncü gol için yüklenirken, çok net gol pozisyonlarını da cömertçe harcadı. Karşılaşmanın 5 dakikalık uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca temsilcimiz özellikle son yarım saat zorlandığı karşılaşmadan altın değerinde 3 puan çıkarmayı başardı.

 

İBRAHİM NAMLI’DAN BÜYÜK BİR FAİR-PLAY ÖRNEĞİ

 

Karşılaşma sonunda 1911 Çerkezköyspor soyunma odasına gelen 1461 Karadenizspor Başkanı İbrahim Namlı, tüm oyuncuları tebrik ederek, “güzel bir müsabaka oldu ve hepinize teşekkür ediyorum. Murat Narçın gibi güzel bir başkan kimseye nasip olmaz, kıymetini bilin. Sezon sonunda inşallah BAL’a çıkacaksınız. Siz BAL’a çıkın ki bizim de önümüz açılsın. Allah yolunuzu açık etsin. Başarılar diliyorum” diyerek büyük bir Fair-Play örneği sergiledi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10