Tekirdağlı kadınlar ''Hayır'' duasına çıktı

Tekirdağ'da Kadın Platformu üyesi kadınlar, 8 Mar Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi ''Analar Hayır duasına çıkıyor '' sloganıyla protesto eyleminde bir araya geldi. Kadın

Tekirdağ 6.03.2017 19:29:00 0
Tekirdağlı kadınlar

‘’KADINA ŞİDDETE HAYIR’’

 

Sahil dolgu sahasında ‘’Analar hayır duasında’’ sloganıyla bir araya gelen Tekirdağ Kadın platformu üyeleri ellerinde ‘’Kadına şiddete hayır’’ ve ‘’Aile içi şiddete hayır’’ yazılı dövizler taşıdı.  Protesto eylemine, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Süleymanpaşa Kadın Platformu, Anneler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, Türk Kadınlar Birliği, akademisyenler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

TÜRKİYE’DE KADINLAR ‘’CAN’’ MÜCADELESİ VERMEYE ÇALIŞIYOR

 

Kadınlar adına konuşan ve günümüz Türkiye’sinde kadınların hala her türlü ayrımcılık ve baskı karşısında yaşama ve var olma savaşı verdiğini söyleyen Namık Kemal Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, ‘’ Türkiye’de artık kadınlar, hak mücadelesinin yanında ‘can’ mücadelesi vermeye çalışmaktadır. Devlet, kadınların nasıl güleceği, nerede ne yapacağı, ne giyeceği, ne konuşacağı, cinsiyeti, gebeliği gibi durumları emretmekle kalmayıp yasal düzenlemelerle kadınlar üzerindeki baskısını artırmaktadır. Bu politikalardan güç alarak kadını katledenler ise bir tek 'pişmanım' sözüyle veya 'iyi hal' durumundan yararlanarak, korunup kollanmaktadır. Tecavüz davalarında tecavüz çeteleri tutuklanmamakta, aklanmaya çalışılmakta, bunlar yetmezmiş gibi mağdur kadınla dayanışma gösteren kadın örgütleri hedef alınmaktadır" dedi.

 

EŞİTLİĞİ, BARIŞI SEÇECEĞİZ

 

Protesto eyleminde yeni Anayasa referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni Anayasa’yı tek adamlı sistem olarak tarif etti. ‘’Yoldaşlarım hemşerilerim, gün direnme günü, demokrasi mücadelesi etme günü. Gün tek adam sistemini getirmek isteyenlerle mücadele günü’’ diyen Yüceer, ‘’Hep beraber bu mücadeleyi yapacağız. Sadece kadınlar için değil, sadece bugün için değil bu mücadelemiz. Yaşadığımız ve yaşayacağımız her gün içindir bu mücadelemiz. Yolları çatallanan bir bahçe var önümüzde ve çok seçenek de yok önümüzde. İki seçenek var. Bu iki seçeneğin ucunda iki ayrı Dünya var. Bunlardan biri, otoriter, baskıcı ve keyfiyete dayalı bir yönetim. Diğeri ise evet eksikleri olmasına rağmen, demokrasi var. Bir tarafta kutuplaştırıcı, kavgacı bir durum var. Diğer tarafta toplumsal barış umudumuz var. Bizler hangisi seçeceğiz, hangisini seçmeliyiz? Tabi ki demokrasiyi seçeceğiz. Eşitliği seçeceğiz. Barışı seçeceğiz. İnadına kardeşliği seçeceğiz." diye konuştu. Eyleme katılan kadınlar konuşmaların ardından söylenen İzmir Marşı’nın ardından dağıldı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10