Rejim değişikliği söylemi tamamen yalan

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, hafta sonu düzenlenen kahvaltı programında STK temsilcileri ile bir araya geldi. Programda konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Vatan evlatları için yeni bir sistem

Çerkezköy 12.03.2017 22:18:00 0
Rejim değişikliği söylemi tamamen yalan

SAHA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Cumartesi günü Çınar Retaurantta düzenlenen programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. Saat 10.00’da başlayan kahvaltılı programında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı  Abdullah Öğe, Çerkezköy'ü Türkiye'nin bir aynası olarak değerlendirerek 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi saha çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

PARLEMENTER SİSTEM İLE YÖNETİLİYORUZ

 

Öğe’nin ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptığı konuşmasında, 16 Nisan halk oylamasının ülke geleceği için son derece önem arz ettiğini ifade ederek, “Türk siyasi tarihinde yapılan tüm seçimlerden daha anlamlı bir seçim. Türk siyasi tarihinde başkanlık modeli yüzyıllardır var. Bizlerin siyasi kültürü var. Metehan'dan bu yana kadar süre gelen tüm devletlerin sistemlerine baktığımız zaman başkanlık sisteminde ne varsa uygulandığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette ‘partili Cumhurbaşkanlığını’ görüyoruz. Dolayısıyla 1946'da çok partili sisteme geçilmiş, parlamenter sisteme ise 14 Mayıs 1950 tarihinde geçilmiştir. O günden bu güne parlamenter sistemle yönetiliyoruz” dedi.

 

TEK BAŞINA İSTİKRARIN OLACAĞI BİR SİSTEM OLACAK

 

Esasen bizim öz yönetim sistemimiz başkanlık sistemidir diyerek konuşmasını sürdüren Yel, “Hükümetlerimizin sürelerinin istikrarsız olmalarıydı. Ortalamaya baktığımız zaman ömrü 14 aylık hükümetlerle yönetildiğimizi görüyoruz. 7 Haziran seçimleri sonrası ülke tam bir kaos ortamına sürüklendi ve 1 Kasım seçimleri sonrası kurulan hükümet ile bu ortam ortadan kalktı. Çok uzağa gitmeye gerek yok, geçtiğimiz 7 Haziran seçiminden sonra tek başına iktidarın olmadığı hükümet kuramadıkları 8 Haziran sabahına uyandık.  Türk milletinin kabusu oldu o 4 buçuk ay. Terör örgütleri tekrardan hortladı, ekonomik çöküş yaşandı, bizlerin unuttuğu koalisyon süreçleri ulaştı. Bundan sonra artık seçime gidilirken ‘acaba hangi parti hükümet kuracak?  Tek başına hükümet olacak mı?’ kaygıları olmadan tek başına istikrarın olacağı bir sistem olacak” ifadelerine yer verdi.

 

HEPİMİZ FANİYİZ

 

Milletvekili Mustafa Yel, 2002 yılına kadar olan hükümetlere bakıldığında memur maaşlarını veremeyen hükümetleri gördüklerini sözlerine ekleyerek, “Atılım yapma becerisi olmayan hükümetler oldu 2002'ye kadar. Bakıldığı zaman Türkiye'de aralarında 10 tane ilin bulunduğu ve aralarında Tekirdağ'ın da olduğu illerde anneanneler ve babaannelere maaş vermeye başlayan bir ülke olduk. Türkiye artık güçlü bir cumhuriyet oldu. Bunun kaynağı istikrardır. Siyasal istikrar sayesinde 20 bin kilometrenin üzerinde duble yol,  hava limanı yaptık, Avrasya tüneli, Osmangazi Köprüsü, şehir hastaneleri, derslikler yaptık, her ile üniversiteler kurduk. Bugün AK Parti hükümetinin yeni bir yönetim şekline ihtiyacı yok, zaten gayet güçlü bir hükümet. Biz esasen bu değişikliği Cumhurbaşkanımız sonrası için düşünüyoruz, hepimiz faniyiz” diye konuştu.

 

GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE SÖYLÜYORUZ

 

Yel konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Ak Parti iktidarı yarın öbür gün biterse ülke yine kaos ortamına girmesin diye, bizim ev ev gezmemizin sebebi budur. Vatan evlatları için yeni bir sistem kuruyoruz. 16 Nisan'da sistem değişikliğini oyluyoruz. Bu değişiklik Cumhurbaşkanımız için değil. Bizler 21. yüzyılın Türklerin yüzyılı olmasını istiyorsak mutlaka bu sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Rejim değişikliği söylemi tamamen yalandır. Rejimle en ufak hiçbir sorunu olmayan parti Ak Parti'dir. 1923'te aziz milletimiz rejimi belirlemiş. Anayasamızın başlangıcında demokratik laik bir devletiz demişiz. Sn. Binalı Yıldırım Başbakansa, ben milletvekiliysem cumhuriyet sayesinde. Bizden fazla cumhuriyeti seven olabilir mi? Bizler 10 parmakla rejime sarılıyoruz. Niyet okuyuculara karşı bu görüşümüzü göğsümüzü gere gere söylüyoruz.

 

TAMAMEN YALAN

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ülkeyi tek adama teslim ediyorsunuz’ eleştirisine de cevap veren Mustafa Yel, “82'den sonra yapılan anayasada 104'ncü ve 105'nci maddesinde cumhurbaşkanı yetkilerini içeriyor bir bakın. Gelecek sistemde bu maddelerde yer alanlar yetkilerin aşağısında değil. Cumhurbaşkanının yargılanabilmesinin yolu açılacak. TBMM'de 400 vekil cumhurbaşkanı yargılansın dediğinde yargılanacak. Milletiyle çalışan Cumhurbaşkanı figürleri olacak. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bakanlar kurulu kararnamesi aynı ölçüde olacak. TBMM'nin çıkartmış olduğu bir kararla Cumhurbaşkanını çıkarttığı bir kararname çelişiyorsa, Cumhurbaşkanı'nın çıkarttığı kararname geçersiz olacak. Dolayısıyla cumhurbaşkanını iki dudağının arasında çıkacak her şey kanun olacak yönünde söylenenler tamamen yalan" dedi.

 

MİLLETİMİZİN UYANIK OLMASI LAZIM

 

Ak Parti Milletvekili Yel, konuşmasının devamında 2002 öncesi hükümetlerinin medyanın vesayetinde olduğunu ifade ederek, “Medya bizden önceki hükümetleri çekip çevirmeye alıştı ama artık yağma yok. Bu milletin gözü açıldı. Bizler hiçbir vesayet organını tanımayan bir iktidarız. Bu milletin öz değerleriyle çelişen hiç bir şeye bu milleti götürmeyeceğiz. Son dönemde Avrupa bize demokrasi dersi vermeye çalışıyor ama iş Türkiye'nin güçlenmeye başladığı zamana gelince baktılar ki biz Türkiye'yi kukla gibi oynatamayacağız dediler. Ama Cemil Bayık'ı misafir ediyorlar, teröristlere kapılarını açanlar bakanlarımıza kapılarını kapatıyorlar. Yine aynı senaryoyu bize uygulamaya çalışıyorlar. Milletimizin uyanık olması lazım. Kapalı kapılarda bu işleri çevirenler artık gözler önünde bu oyunları oynuyor” açıklamasında bulundu.

 

250 MİLYAR TL’LİK DESTEK SAĞLADIK

 

Düzenlenecek olan yargı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Mustafa Yel, şöyle devam etti: Yargı düzenlemelerine gelecek olursak, HSYK değişerek  Hakimler ve Savcılar Kurulu olacak. Bugün 15 üyesi var. Bu yargı organları bölük pörçük oldu. 13 üye olacak; Adalet Bakanı, Müsteşar ve diğer 11 üyenin 7'sini meclis seçecek, 4'ü Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. 7 tane üye seçiminde iki türlü seçim yapılacak; iki tur şeklinde yapılacak seçimde 400 vekilin uzlaşarak seçmesi aranacak. Uzlaşılamaması halinde kura çekimi yapılacak. Bağımsız bir yargıdan bahsediyorduk ama tarafsız yargıdan bahsedemiyorduk, biz hem bağımsız hem de tarafsız  yargı olsun istiyoruz. 16 Nisan'dan sonra ekonomik anlamda da yaşadığımız sıkıntılardan kurtulacağız. Dünya ölçeğinde 2016 yılı krizli bir yıl olarak geçti. 15 Temmuz'u yaşadık, turist  konusunda sorunlar yaşadık, meclis ve hükümet olarak aldığımız kararlar var. Özellikle KOBİ'lerin kullanımına 250 milyar TL'lik bir destek sağladık. Türkiye Varlık Fonu'nu kurduk, bu güne kadar devlet olarak kurduğumuz çok sayıdaki şirketi tek çatıda toplayarak, bu fonda elde edileceklerle çok daha iyi adımlar, yatırımlara imza atılacak.

 

NEDEN TERMİL SANTRAL NEDEN TRAKYA

 

Yel’in konuşmasını tamamlamasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, termik santral konusunda soru yönelterek, gelecek kaygısı yaşadıklarını ve ‘Neden termik santral, neden Trakya?’ diye sorarken, Mustafa Yel ise verdiği cevapta, enerji noktasında ülke olarak yaşanan dışa bağımlılık ve cari açıktan söz ederek, "İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Özellikle şuna bakmak lazım. Bir enerji santrali yapılmaya çalışılıyor ve bakıldığında dış güçler tarafından bir eleştiri görüyoruz. Düsseldorf''un yanında 7 tane termik santral var. Dünyanın her yerinde nükleeer santralleri görüyoruz. Temiz ve en son teknolojiye sahip olduktan sonra bunların hiç bir sıkıntısı yok. Bu bir zorunluluk. Trakya'ya enerji Bulgaristan'dan geliyor. Sınırın 100 kilometre ötesinde eski teknolojili termik santraller var. Eski teknolojili bunca santral varken kimsenin sesi çıkmıyor ama son teknoloji ile yapacağız diyince herkesin sesi çıkıyor. Devletin aldığı kararla eski termik santraller yenilenecek. Bizler de burada çocuklarımızla yaşıyoruz. Bu anlamda Enerji Bakanımız Tekirdağ'da yapılan toplantıda bizlere brifing verdi ve yakın bir zamanda Enerji Bakanımız Berat Albayrak Çerkezköy'e gelerek ne kadar kaygısı olan vatandaşımız varsa hepsinin sorusunu yanıtlayacak" ifadelerini kullandı.

 

DÜŞÜNCELERİ BAKANIMIZA İLETECEĞİM

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın yaptığı konuşmada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatı konusunda açıklama yaptı. Gündeme gelen kıdem tazminatı ısıtılıp önümüze geliyor. 30 günden hesaplanan kıdem tazminatı fona devredilirse 15 günden hesaplanacak. Kendisine soruldu fakat cevap verilmedi. Kıdem tazminatının akıbeti ne olacak?" demesi üzerine, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bu çalışmalara dahil oluyoruz. 15 gün, 30 gün meselesine henüz karar verilmedi. Ana bir yerden başlanması gerekiyor. Bir söz veremem ama sizden aldığımız düşünceleri bakanımıza ileteceğiz" cevabını verdi.

 

VEKİL OLARAK ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

 

Son olarak konuşan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin ise, sağlık konusunda Çerkezköy'ün geri kaldığını ifade ederek, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin araştırma hastanesine dönüştürülmesi yönünde talepte bulunurken, Mustafa Yel verdiği cevapta, “2019 seçimleri öncesine kadar Çorlu ya da Çerkezköy'de araştırma hastanesi yapılması yönünde talepleri ısrarla iletilmeye devam edeceğiz. Vekil olarak elimden geleni yapacağım” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10