Camcı, "Sağduyu" Çağrısı  Yaptı.

Veliköy'de iki üniversitelinin AK Parti Çerkezköy'den bir yöneticinin karıştığı vakada dövüldüğü iddiaları ortamı gerdi. Engin Camcı tabanına, "Tahriklere kapılmayınâ€?

Çerkezköy 14.03.2017 11:26:00 0
Camcı,

16 Nisan’da gerçekleşecek referanduma sakin bir atmosferde giren Çerkezköy, Veliköy’de iki üniversiteli ve referandumda “Hayır” tavrı alacağı öne sürülen gencin AK Partililer tarafından dövüldüğü iddiası ile çalkalandı. Konuyu Çerkezköy Haber’e değerlendiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı parti tabanına sağduyu ve tahriklere kapılmama çağrısında bulundu.

 

“BUNLAR KÖPRÜYÜ DE SATARLAR…”

 

“CHP Çerkezköy İlçe Örgütü Kadın Kolları yönetici ve üyeleri referandum çalışması için geldikleri Veliköy’de iki ayrı kola ayrıldı. Gruplardan biri Erzurumlular’ın olduğu bir kahve/veya hemşeri derneği içine girdiğinde biri, ‘Biz Erzurumluyuz. Evet vereceğiz’ deyip kadınları ‘kibarca’ karşıladı. Partili kadınlar ısrarcı olmadı, dışarı çıktı. Bu esnada AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndan bir yönetici CHP’li kadınlara, ‘Hayır’ı bana da anlatın. Ben de hayır oyu vereceğim’ dedi. CHP’liler hayır gerekçelerini anlatırken etrafları 20-25 kişi tarafından sarıldı. ‘Bunlar köprüyü de satarlar’ ve benzeri sözlü sataşmalar oldu. CHP’li kadınlar oradan da ayrıldı. Birkaç adım sonra üniversiteli iki genç, CHP’li kadınlardan broşür istedi. Gruptakiler bu sefer üniversiteli gençlere referandumdaki tercihlerini sordu. Gençler, ‘Atatürkçüyüm. Tabi ki hayır diyeceğim’ deyince saldırı gerçekleşti.”

 

MAHALLELİ DEĞİLLERDİ…

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı saldırıya uğrayan gençlerin CHP Çerkezköy İlçe Örgütü üyesi olmadığını, üniversiteli olduğunu belirtip, “Veliköy Mahallesi sakini değiller. Şayet mahalleli gençler olsaydı mesele çok daha üzücü boyutlara gelebilirdi” dedi. Konuyla ilgili olarak gerek savcılık gerek jandarma nezdinde girişimde bulunduklarını kaydeden Camcı gençlerin saldırıya rağmen davacı olmamalarından esasla isimleri hakkında bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.

 

ÖGE, CAMCI’YA “NE MALUM…” DEMİŞ

 

Meseleyi tüm boyutlarıyla takibi sürdürdüklerini kaydeden Camcı dün akşam AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin kendisini aradığını, hadiseyi görüşürken Öge’nin kendisine, “Ne malum sizin yaptırmadığınız” diye atıfta bulunduğunu iddia etti.

 

HAYIR’I GÖRDÜLER. ONDAN GERGİNLER

 

Çok talihsiz ve yaşanmaması gereken bir hadise yaşandığına dikkat çeken Engin Camcı, “Biz CHP olarak ‘evet’ oyu vereceğine söyleyenlere de, AKP üyesi olduğunu söyleyene de saygılıyız. Dünkü gerilim ise bir yansımadır. 16 Nisan’daki referandum sonucunda şimdiden, ‘Hayır’ı gördüler. Gerginler. Saha çalışması esnasında, ‘AK Partiliyim. Hep AK Parti’ye oy verdim ve vermeye devam edeceğim. Ama bu benim hakkım. Bu sistemle ülkeyi yönetecek olan kişiyi göreve seçme, gerekirse bir sonraki seçimde görevden geri alma hakkım elden alınıyor’ şeklinde tepki gösteren AKP’lilere denk geliyoruz” dedi.

 

DAHA KALABALIK DOLAŞACAĞIZ

 

Dün Veliköy’de yaşanan vaka ve benzerlerini aslında öngördüklerini ancak bu kadarını beklemediklerini belirten Başkan Camcı, “Biz de bundan sonra gereken önlemleri alacak ve daha kalabalık heyetler halinde dolaşacağız” dedi.

 

PARTİ TABANINA TAHRİKLERE KAPILMAYIN

 

Dünkü saldırının hangi kanattan hangisine gelirse gelsin bir daha yaşanmamasını dileyen Camcı parti tabanına da, “Referandumda hayır oyu vereceklere yönelik her tür tahrike karşı dikkatli ve hassas olun. Sağduyunuzu kaybetmeyin. En ufak bir sözlü tacizden bile uzak durun” uyarısında bulundu.

 

YÜCEER DE KINADI

 

Öte yandan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer konuya dair yazılı açıklamada bulunurken saldırıya uğrayan kişilerin CHP’li olduğunu öne sürdü ancak CHP İlçe Başkanı Camcı, saldırıya uğrayanların partili olmadığını tekrarladı. Yüceer açıklamasında, “Anayasal bir hakkı kullanmaktan başka bir amaçları olmayan partililerimize ve vatandaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu saldırıda iktidar gücünü arkasına alan bir takım kimselerin, hükümet üyelerinin, AKP yöneticilerinin “hayır” diyen vatandaşlarımızı hedef göstermesinin etken olduğu açıktır” görüşlerine yer verdi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10