Tiyatroseverler ''Ters Köşe'' olacak

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Dünya Tiyatro Günü ve Haftası kapsamında 25 Mart Cumartesi günü 'Ters Köşe' isimli oyun, Çerkezköylü ti

Çerkezköy 14.03.2017 19:44:00 0
Tiyatroseverler

İLK OYUN ‘TER KÖŞE’

 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘Ters Köşe’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköylü tiyatroseverlerle buluşturulacak. İki perdeden oluşan komedi türündeki oyunda televizyon dünyasının sevilen yüzleri Canan Atalay, Mahmut Gökgöz, Nail Kırmızıgül, Sezgi Mengi, Şebnem Özinal, Tuna Orhan ve Yasemin Balık sahne alacak. Ray Cooney’nin “Caught in the Net” adlı oyunundan uyarlanan oyunun yönetmenliğini Cem Uslu yapacak. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda saat 20:00’da sahne alacak oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

‘OYUNDAN KESİT’

 

Oyunla ilgili yapılan bilgilendirmede, ‘’Bildiğiniz o ‘normal’ evlilikleri unutun. Oyunumuzun kahramanının bir değil, tam iki eşi, iki evi, iki evliliği var. Ve Ayten’den bir kızı, Leyla’dan da bir oğlu... Mehmet tam 18 yıldır, biri Maltepe’de, öbürü Kartal’da olan evleri arasında mekik dokuyor ve şaşırtıcı şekilde, işler yıllardır hiç de fena gitmiyor. Gelgelelim, kör talihin ona çelme takacağı o gün, tam da bugün. Mehmet’in bu zor anında yardımına sığınabileceği tek kişi, çocukluk arkadaşı ve uzatmalı misafiri Edip. Sorun şu ki Edip hem bu gibi çetrefilli işlerde becerisine en son güvenilecek kişi, hem de bugün, yaşlı ama “yaşından genç yaşamaya kararlı” babasını alıp tatile götürecekti. Götüremedi. O babasına gidemeyince de babasının ona geleceği tuttu. Sonrası mı? Öncesi ve sonrası tümüyle kahkaha...’’ ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10