Vakanın üstünün örtülmesi manidardır

Veliköy Mahallesi'nde meydana gelen darp olayıyla ilgili olarak konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, yaşananların yaratılan nefret iklimi ve hedef göstermelerin sonucu olduğunu ifade ederek, "Darp

Çerkezköy 15.03.2017 21:09:00 0
Vakanın üstünün örtülmesi manidardır

TERCİHLERİ NE OLURSA OLSUN BİZİM GENÇLERİMİZDİR

 

Veliköy Mahallesi’nde meydana gelen darp olayının ardından CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyla ilgili yeni bir basın açıklaması yaptı. Yüceer yaptığı açıklamada, “Kadın kolları üyelerimizin broşür dağıttıkları sırada broşür verdikleri iki genç çevrede bulunan ve sayıları yirmiye yakın kişi tarafından darp edildi. Bu gençlerimizin ne tercihlerinin ne mensubiyetlerinin bir önemi yoktur. Önemli olan bu saldırıya uğramış olmalarıdır. Bu ülkenin bütün gençleri neye inanıyor olurlarsa olsunlar, tercihleri ne olursa olsun bizim gençlerimizdir. Ülkemizin gençleridir” diye konuştu.

 

VAKANIN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİ MANİDARDIR

 

Darp edilen gençlerin AKP’nin seçim aracına bindirilerek hastaneye götürüldüğünü sözlerine ekleyen Candan Yüceer, “Daha sonrasında AKP ilçe Başkanlığında gençler ‘Bizi öldüresiye dövdüler. AKP’li yetkililer bizi kurtardı ancak bize bunu yapanlardan şikayetçi olmayacağız’ yönünde açıklama yaptılar. Kişisel kanaatim gençlerin korkutuldukları veya korktukları yönündedir. Darp edilen bir kişinin kimseden şikayetçi olmaması hayatın olağan akışına uymamaktadır.  Adli bir olay olduğu açık olan bu vakanın üstünün örtülmesi manidardır” dedi.

 

NEYİ TERCİH ETTİKLERİNİN BİR ÖNEMİ YOK

 

Milletvekili Yüceer açıklamalarının devamında ise şunları söyledi; “Bu yaşananlar yaratılan nefret iklimi ve hedef göstermelerin sonucu oluşmuştur. Barış havası içinde insanların tercihlerini ortaya koymasının sağlanması gerekirken bu söylemler kışkırtıcı bir hava yaratıyor. Buraya okumaya gelmiş kendilerine bir gelecek arayan bu gençlerin neye inandıklarının, neyi tercih ettiklerinin bir önemi yok”

 

KARDEŞLİK RUHUNU TAMİR ETMEK MÜMKÜN OLMAZ

 

Yüceer, gençlerin saldırıya uğramalarının önemli olduğunu belirterek, “Bu olayın üstünün örtülmeye çalışılması, saldıranların tespitinin yapılmaması, gençlerin şikayetçi olmamaları bu gerçeği değiştirmemektedir. Kim olurlarsa olsunlar, ne olurlarsa olsunlar bu gençlere yazık. Eğer bir ülkede insanlar zarar gördükleri halde hukuk önünde haklarını aramıyorlarsa, aramaktan çekince duyuyorlarsa zehirli bir hava oluşmuş demektir. Kim olursa olsun, neye inanırsa inansın birileri birilerine şiddet gösteriyorsa, buna tanık olan birileri susuyorsa, birileri kafasını çeviriyorsa o ülkede, o kentte birlik ve kardeşlik ruhunu tamir etmek mümkün olmaz” dedi.

 

İNSANLARIN KORKMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ

 

Yaşananların nasıl bir yönetim biçimine doğru gidildiğini açık seçik ortaya konulduğunu sözlerine ekleyen Dr.Candan Yüceer, “Ülke hukuk ve güvenlik şemsiyesi olmayan, kişi haklarının aranmadığı, aranmasının engellendiği bir yere götürülmek isteniyor. Referandumda AKP’nin istediği sonucun alındığı koşulda olacaklar bundan farklı olmayacak. Tehlikeli bir yola giden tehlikeli bir süreçteyiz. Umuyorum bu tehlikeli süreci atlatacak ve insan haklarının tam olarak uygulandığı, vatandaşların güvenliğinin tam olarak sağlandığı, Devletin ve kurumları üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiği, insanların korkmadığı, korkutulmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10