ÇOSB'de ''Enerji Verimliliği'' Anlatıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğünde, Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) konusunda farkındalığın artırılması ve bilgilendirilme amacıyla, "Sanayide Enerji Verimliliği ve

Çerkezköy 16.03.2017 21:16:00 0
ÇOSB

‘’GÖNÜLLÜ ANLAŞMALAR’’

 

ÇOSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere, Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taah. Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gürkan, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Makine ve Enerji Müdürü Oğuz Koray Erzurum’un yanı sıra ÇOSB’deki firmaların enerji yöneticileri katıldı.   Seminerin açılış konuşmasını yapan ve Enerji Verimliliği Kanunu ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi hakkında bilgiler veren Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taah. Tic. A.Ş.Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gürkan,“5627 Sayı ve 18/04/2007 tarihli “Enerji Verimliliği Kanunu” ve 28097 sayılı, 27/10/2011 tarihli “Enerji Kaynaklarının ve Enerji Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında Endüstriyel İşletmelerde Verimlilik Artırıcı Projelerin (VAP) uygulamasında yönelik yapılan destekler yer almaktadır. Bu kapsamda Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) konusunda farkındalığın artırılması ve bilgilendirilmesi amacıyla “Sanayide Enerji Verimliliği ve Devlet Destekleri” başlıklı semineri düzenledik. Seminerde, Enerji Verimliliği Kanunu, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, Sanayide enerji verimliliği uygulama alanları, Verimliliği artırıcı projelerin desteklenmesi, Gönüllü Anlaşmalar, Aydınlatmada Enerji Verimliliği, Kazan Dairelerinde Enerji Verimliliği ve Atık Isı Geri Kazanımı, Pompalarda Enerji Verimliliği, Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği konuları hakkında bilgiler verilecektir.” dedi.

 

SEMİNERDE VERİLEN KONULAR

 

Enerji tüketimleri 1.000 Tep ve üzerinde olan firmaların katıldığı seminerde; Enve Enerji Aydınlatma Grup Yöneticisi Tuğbay Gümüş-Aydınlatmada Enerji Verimliliği hakkında, Erçelik Enerji Yöneticisi Ertan Çelik-Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği, Topkapı Endüstri Enerji Yöneticisi-Serkan Dursun Pompalarda Enerji Verimliliği, Argon Endüstriyel Enerji Yöneticisi Gürkan Darıcıda Kazan Dairelerinde Enerji Verimliliği ve Atık Isı Geri Kazanımı hakkında bilgiler verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10