Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, yayınladığı mesaj ile tarihimize altın harflerle yazılmış olan Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu

Tekirdağ 17.03.2017 20:42:00 0
Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır

ZALİME DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR

 

18 Mart Çanakkale Şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, ‘’Ulusumuz,Çanakkale’de dünyanın en güçlü donanmalarına ve ordularına karşı tüm eşsiz bir direniş göstermiştir. On binlerce şehidin kanıyla yazılan bu destan, sadece kendi tarihimize değil, dünya tarihine de yön vermiştir. Muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale, mazlumun, zalime direnişinin sembolü olmuştur” dedi.

 

HEPİMİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

 

Bağımsızlık aşkıyla, ‘Çanakkale geçilmez’ diye haykıranların bağımsızlık savaşının da temellerini attığını sözlerine ekleyen Yüceer, “Bu zaferin en büyük mimarı, liderlik yeteneği ve dehasıyla tarih sahnesinde ön plana çıkan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerin ve gazilerin emanetidir. Bizlere emanet edilen cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkmak için yeni Anayasa teklifi ile rejimin değiştirilmek istendiği referandum öncesi hepimize büyük görevler düşmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

FEDAKARLIKLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

 

Milletvekili Candan Yüceer, ‘’Bu büyük görev bize armağan edilen laik ve demokratik Cumhuriyet’i aynı ruh ve anlayışla korumak, sahip çıkmaktır’’ diyerek, “İnanıyorum ki ulusumuz yokluklar içinde, enkazdan kurulan bir cumhuriyeti, tekrar enkaz hale getirilmesine izin vermeyecektir. Ulusumuz, şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Çanakkale Zaferi’nin ve Şehitler Günü’nün 102. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10