Kalyon 4. Kez Güven Tazeledi

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının 6. Olağan Genel Kurulu dün Erzurumlular Derneği lokalinde partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.Yapılan kongrede Mehmet  Kalyon 4. Kez yeniden güven taz

Çerkezköy 19.03.2017 22:43:00 0
Kalyon 4. Kez Güven Tazeledi

DİVAN BAŞKANLIĞINA MURAT VAKİTÇİ GETİRİLDİ

 

Kongrede Saadet Partisi İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Selman Esmerer, İl Başkanı Feti Pehlivan, İl İdare Kurulu Üyesi Aslan Ateş, Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cemal Açıkgöz de hazır bulundu.Kongre İlçe Başkanı Mehmet Kalyon’un açılış konuşmasıyla başladı. Kalyon kongreye katılan herkese teşekkür etti ve kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından Divan için  Murat Vakitçi, Enes Kiremitçi ve Oktay Çalışkan önerildi ve oybirliğiyle kabul edildi. Divan başkanlığını Murat Vakitçi yaptı. Divan teşekkülünün ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporunu Erol Kaya okudu. Ardından gelir gider bilançosunu Mehmet Ürer okudu ve tek tek oylamaya sunuldu; oy birliğiyle kabul edildi.

 

ÇALIŞMALARA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİLECEK

 

SP Genel İdare Kurulu Ve İl Genel Kurul Üyesi Aslan Ateş, “Bugün Trakya’nın en güzide İli Tekirdağ’ın ve Trakya’nın en güzide ilçesi Çerkezköy’de ilçemizde bu kutsal görevi üstlenecek yeni yönetim kurulunun kutsal yolculuğuna devam edecek olduğu kongreyi yapıyoruz. Çalışmalara kaldığımız yerden devam edilecek. İnanıyorum ki bu dönem çok daha başarılı bir çalışma yapılacak ve partimiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Kongrenin ülkemize, ilimize ve Çerkezköyümüze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

BİZ BU ÜLKENİN SİGORTASIYIZ

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmmerer de Saadet Partisi’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu belirterek, ‘’Yapılmakta olan Çerkezköy İlçe Kongremiz öncelikle Çerkezköy’e Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olsun.18 Mart Çanakkale şehitlerimizi de rahmetle minnetle anıyoruz. Çanakkale ruhu milleti millet yapan bir ruhtur. Bu ruh da bizim milli görüşümüz olan Çanakkale ruhudur. Biz bu ülkenin sigortasıyız. Önümüzde bir referandum var. Merhum genel başkanımız Necmettin Erbakan ülkemizin ağır sanayi ülkesi olması yönünde büyük emekler vermiştir.Sağlığında insanlarımızın hak ve hukukunun korunması, özgürlüklerini tam olarak yaşaması yönünde de bir çok söylemlerde bulunarak, tek kişiye bu yönde yetki verilmesini de doğru bulmadığını ve insanları ayrıştıracağını insan hak ve özgürlüklerine ibadet özgürlüğünü de bir yerde yok edeceğine işaret etmişti. Bu nedenle daha sağlıklı yaşamında bu günleri o yıllarda görmüş ve tek kişide tüm yetkilerin toplanmasının her yönden sakıncalı olduğunu söylemişti. İşte önümüzdeki yapılacak referandumda yeni anayasa da tek yetkili Cumhurbaşkanı olacak ve referandumda Cumhurbaşkanına yetki devri var. İşte bu nedenle biz referandumda hayır diyoruz. Onlar ne derse desin inanmayın yalan söylüyorlar. Milleti kandırıyorlar. Biz her zaman doğruya doğru yanlışa yanlış dedik ve diyoruz. İktidar sınıfta kalmıştır. Ülke kutuplaştırılıyor. Biz CHP ile yaptığımız koalisyonda ülkemizde ağır sanayi hamlesi başlattık. Hiç kimsenin beklemediği şekilde yol aldık. Ülke tarihinde ilk defa emeklimize, çalışanlarımıza beklemedikleri bir zam verdik. İnsanlarımızı mutlu ettik. Ülke insanımızın maddi ve meneviyatına önem verdik. Güçlü Türkiye için bunlar yapıldı. Bu iktidar işbaşına geldiğinden bu yana herkesin cebinde en az beş on tane kredi kartı var. İnsanlarımız devamlı borçlandırılıyor. Her kullanılan katran ABD para alıyor.” dedi.

 

KAFA TUTTUĞUMUZ ÜLKELERİN BİZDEN ÜÇ DÖRT KAT İHRACAAT GELİRİ VAR

 

Esmerer şöyle devam etti: Bugün kafa tuttuğumuz Hollanda Konya ili kadar bir toprağa sahip ve bizim ihracatımızdan üç kat fazla gelir elde ediyor. Almanya öyle, biz devamlı açık veriyoruz. Bir de  ekonomimizi çok iyi göstermeye çalışıyorlar milleti kandırıyorlar. Suriye füzelerinden ülkemizi korumak için Hollanda ve Almanya’da yardım isteyenler şimdi o ülkeler kafa tutuyor. Hollanda’nın bakanlarımıza yaptığı saygısızlığı kınıyoruz ve hoş görmüyoruz. Bu yöndeki tutumları affedilir değil. Türkiye 15 yıldır büyüdü diyorlar ülke batmış ne büyümesi. Türkiye büyümüyor obezite olmuş durumda hasta. İnsanlarımızın hukuk, din özgürlükleri gibi daha pek çok konuyu tek kişinin yetkisine vermesine karşıyız. Böyle yetkilerle donatılmış bir insan işbaşına gelemez. Bu yasaları kişiye özel yapamayız. Bu referandumda cumhurbaşkanına yetki devri var başka bir şey yok. Her brokratı istediği mevkiye atayabilecek, görevden alabilecek. Dünya nükleer ve termik santrallerden vazgeçerken bizim ülkemize bunlar kurmaya çalışılıyor. Biz yenilebilir rüzgar ve güneş enersisinden enerji üretme taraftarıyız. Ülkemiz de buna çok müsait. İMF ile borcu sıfırladık diyorlar ne sıfırlaması faiziyle ödendi ve hala dış borç dağ gibi neden söylemiyorlar.

 

SEÇİME TEK ADAY VE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

 

Konuşmasının ardınan Genel Başkan Yarımcısı Selman Esmerer  partiye üye olan partili  Mehmet Ürer’e parti rozeti taktı. İlçe Başkanı Mehmet Kalyon da genel başkan yardımcısı Esmerer’e plaket takdimi yaptı. Seçimlere Mehmet Kalyon tek aday olarak listesi ile girdi.80 üyenin hazır bulunduğu seçimde yapılan seçim sonucu tüm üyelerin oyunu alan Mehmet Kalyon 4. kez İlçe Başkanlığına seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Erol Kaya, Sadettin Duman, Sercan Alturt, Hüseyin Erdem, Mustafa Durmaz, Ercan Doyran, Kenan Koçak, Urfan Yalçın, Ayhan Ege, Mehmet Ürer, Atilla Arağ, Mehmet Polat, Ersin Turan ve Muammer Zengin seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine:Ömer Temeldaş, Mahmut Dirici, Hasan Öztürk,Şenel Belen, Halil Durmuş,Ertan Bilgin,Hüseyin Doğan,Caner Canbaz,M.Caner Aras,Gökmen Özdemir,Selahattin Ekinci,Niyazi Öztürk,Duran Akjgün,Halil Durmuş ve Dursun Ezer seçildiler.İl Kongre Delegeliklerine de: Mehmet Kalyon,Mehmet Ayhan,Erol Kaya,Hüseyin Erdem,Sadettin Duman, Muammer Zengin,Kenan Koçak,Sercan Alyurt,Urfan Yalçın,Mustafa Durmaz,Mehmet Ürer ve Şenel Belen seçildi.

 

GÖREVİMİZİ CANLA BAŞLA YAPACAĞIZ

 

 Seçim sonunda teşekkür konuşması yapan İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, “Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de görevimizi canla başla yapacağız. Bu dönemde yönetim kurulunda 13 yeni isim değişikliğimiz var. Yönetimimiz birlik ve beraberlik içinde İl başkanlığımızla genel merkezimizle birlikte çok daha başarılı işler yapacaktır. Görevimize Bismillah diyerek başlayıp yola çıkacağız.Bizi yolumuzdan saptırmak, çalışmalarımıza ket vurmak isteyenler olur yılmayacağız, yenilmeyeceğiz.Şu unutulmamalıdır ki  islamsız saadet olmaz. Bugün bizleri yeniden göreve getirmiş olmanızdan dolayı Allah sizden razı olsun. Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de güveninize layık olacağız. Birlik ve beraberlik içinde partimizin eski güçlü günlerine gelmesi için çalışacağız.”dedi. Kongreye katılanlara kongre sonunda pilav,  ayran ve tatlı ikramı yapıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10