Süper Lig'de zirvede iki takım kaldı

Süper Amatör Lig'de 20.hafta oynanan birbirinden zorlu karşılaşmalarla tamamlandı. Haftaya lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Hayrabolu Belediyespor'u üç golle geçerken, ikinci sırada yer

22.03.2017 20:14:00 0
Süper Lig

1911 LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ

 

Süper Amatör Ligde haftaya 44 puanla lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor deplasmanda 9 puanla alt sıralardan kurtulmaya çalışan Hayrabolu Belediyespor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan 1911 Çerkezköyspor ilk dakikalardan itibaren sağlı sollu ataklarla etkili oldu. Bulduğu golle büyük moral bulan temsilcimiz kalan dakikalarda ise fark mücadelesi verdi. Rakibi karşısında puan yada puanlar için mücadele eden ev sahibi ekip ise varlık gösteremedi. Kalan dakikalarda iki gol daha bulan 1911 Çerkezköyspor karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak puanını 47 yaptı ve liderliğini devam ettirdi.

 

KAPAKLISPOR EVİNDE MÜCADELE ETTİ

 

Haftaya ikinci sırada giren Kapaklıspor ise evinde takipçisi Marmarareğlisi Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor 5.dakikada Mustafa’nın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda kalesinde gördüğü golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Kapaklıspor sağlı sollu ataklarla beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 15.dakikasında Batuhan’ın ortasında Eray Cem müsait pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 20.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Tolga’nın ortasını iyi takip eden Batuhan düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru eşitledi.

 

EREĞLİ KAÇTI KAPAKLI YAKALADI

 

Beraberliği yakalayarak moral bulan Kapaklıspor kalan dakikalarda galibiyet için yüklendi. Kontra ataklarla rakibine zor anlar yaşayan konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor 26.dakikada Mustafa ile yakaladığı önemli fırsatı değerlendiremedi. İlk devresi beraberlik  ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor 47.dakikada Deniz’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada tekrar öne geçti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın kalan dakikaları Kapaklıspor’un üstünlüğü ile sürdü. Taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor 60.dakikada Çağatay’ın şık vuruşu ile skoru eşitledi.

 

PUAN FARKINI KORUDU

 

Özellikle Usman’ın oyuna girişiyle birlikte ileri uçta etkili bir oyun ortaya koyan Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 85.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topu iyi takip eden Usman düzgün kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek takımını 3-2 öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklıspor bu sonuçla 1911 Çerkezköyspor’un ardından ikinciliği korudu. 40 puanda kalan Marmaraereğlisi Belediyespor ise liderin yedi puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

 

ZİRVE YARIŞINDA AĞIR BİR YARA ALDI

 

Süper Amatör Ligde haftanın en önemli karşılaşmasında 1461 Karadenizspor ile Çorlu Kültürspor karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşma gol düellosuna sahne oldu. Rakibi karşısında dört gol bulan ev sahibi ekip 1461 Karadenizspor karşılaşmadan 4-3 galip ayrılarak puanını 24 yaptı ve ligde kalmayı başardı. Bu mağlubiyet ile birlikte 40 puanda kalan Çorlu Kültürspor zirve yarışında ağır bir yara aldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR ÇOK FARKLI

 

Haftaya beşinci sırada giren Saray Belediyespor ise ligin dibine demir atan Büyük Çınarlıspor’a konuk oldu. Maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan Saray Belediyespor Bahadır Aydınoğlu’nun 3, Alihan’ın 2, Emre Kaymaz’ın 1 golüyle 6-0’lık galibiyet ile sahadan ayrıldı. Ligde galibiyeti bulunmayan ve 20 haftada sadece 4 beraberlikle 4 puan toplayan Büyük Çınarlıspor, ligin son sırasında bulunuyor. Saray Belediyespor ise 20 haftada 10 galibiyet 4 beraberlik 6 mağlubiyet ile 34 puan ile ligin beşinci sırasında yer alıyor.

 

SİTESPOR DUVARI AŞAMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör liginin son haftaların başarılı ekiplerinden olan Kapaklı Sitespor hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Aşağı Sevindiklispor ile 0-0 berabere kaldı.Karşılaşmaya her iki takımda etkili başladı. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen müsabakanın her iki devresi de heyecanlı geçti. İki takımın da ortaya koyduğu güzel mücadelede gol sesi çıkmadı ve müsabaka başladığı gibi 0-0 sona erdi. Sitespor 30 puana yükselirken, Aşağı Sevindikspor ise 21 puanda kaldı.

 

GENÇLERBİRLİĞİSPOR YÜKSELİŞTE

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde cezalı Muratlı Belediyespor ile Çerkezköy’de karşı karşıya gelen Çorlu Gençlerbirliğispor rakibini 2-0 mağlup etti. İlk yarısı golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde rakibine göre daha iyi bir oyun ortaya koyan Çorlu Gençlerbirliği Yusuf’un attığı gollerle karşılaşmadan galip ayrılmasını bildi.  Bu sonuçla birlikte Çorlu Gençlerbirliğispor puanını 20 yaparken, Muratlı Belediyespor ise 34 puanda kaldı.

 

ERGENE FIRSAT TEPTİ

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ergene Belediyespor ise evinde Şarköyspor’u konuk etti. Ligde kalma adına bu karşılaşmadan galibiyet isteyen Ergene Belediyespor hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Rakibi karşısında kontrollü bir futbol ortaya koyan konuk ekip Şarköyspor tek golle üç puanı hanesine yazdırarak puanını 25 yaptı. 19 puanda kalarak 12.sıraya gerileyen Ergene Belediyespor ise ligin bitimine altı hafta kala sıkıntı yaşamaya başladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10