10'uncu Okulun da Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Saray hariç diğer ilçelerden sonra 10. okulun temeli önceki gün Marmara Ereğlisi'nde atıldı.

Marmara Ereğlisi 22.03.2017 20:17:00 0
10

PROJE SARAY’DA ATILACAK TEMELLE TAMAMLANACAK

 

Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın yanısıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediye   Başkanı Kadir Albayrak,  Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, CHP İl Başkanı Recep Ökten, Genel Sekreter Oral Karakaya, Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, ilçe belediye başkanları, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak burada  yaptığı konuşmada   " 11. İlçeye 11 okul projesi önümüzdeki ay Saray'da atacağımız temelle tamamlanacak ve önümüzdeki yıl da, o temelini attığımız okulları teslim edeceğiz, bunun gururunu yaşıyoruz. Belediye başkanı olduğum zaman Milli Eğitim Müdürümüz bana her yıl göçten dolayı 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyacı olduğunu söylemişti, bu da benim hafızamda kaldı. O nedenle ilk yatırımımızı 11 belediye başkanı ve 60 belediye meclis üyelerimizle beraber almıştık. Buradaki başarının bütün payı seçilmiş meclis üyelerinin ve onları seçen halkımızındır. ‘’dedi.

 

SU DEPOLARI TEMİZLENECEK

 

Ereğli'de görev yapmanın çok zor olduğunu ve çünkü burada her yerden tarih fışkırdığını belirten Albayrak, ‘’Böyle bir tarihi yerde 4 kez seçilmek ve başarılı olmak, her şeyiyle kendini Marmara Ereğlisi'ne de adamış olmak gurur meselesidir. Ben halkımızı böyle çalışkan Başkanımız İbrahim Uyan'ı seçtikleri için de bir kez daha kutluyorum. Bugün Marmara Ereğlisi'ne müjdelerle geldik ilk müjdemiz yine Milli Eğitim Müdürümüze olacak. Teski ile bir çalışma yaptık ve bu çalışmalarımızın sonunda 11 ilçemizdeki 28 okulumuzda su deposu olmadığı ve çoğunda da kullanılmadığını tespit ettik 800 bin lira ödenek ayırarak Tekirdağ'daki tüm okulların su depolarını temizletmeye ve olmayan okullarımıza da depo yapmaya karar verdik. ‘’ dedi.

 

TEKİRDAĞ'DA VİDANJÖRÜ KALDIRACAĞIZ

 

Albayrak, bu okulların su depolarının temizleneceğini ve pırıl pırıl bir şekilde öğrencilerin hizmetine sunulacağını belirterek, ‘’Ereğli'ye müjdelerimiz bitmedi, vidanjörlerle artık hatıra fotoğrafı çektireceğiz, Tekirdağ'da vidanjörü kaldıracağız. ‘’diye konuştu.

 

ŞİMDİ SİYASET ZAMANI DEĞİL HİZMET ZAMANI

 

‘’Şimdi siyaset zamanı değil hizmet zamanıdır.’’ diyen Albayrak konuşmasını, ‘’Bu hizmeti yaparken de Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlarımıza aynı sevgi, saygı ve hürmet içinde ayırım yapmadan hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Gelecek günler Tekirdağ'ın güzel hizmetlerine şahit olacaktır. Temelini atacağımız okulun hayırlı olmasını diliyorum, bütün bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun’’ sözleriyle noktaladı.

 

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRİLECEK

 

Temeli protokol üyeleri tarafından dualarla atılan 21 Derslikli okul yaklaşık 3 Milyon 390 bin liraya mal olacak ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına yetiştirilecek.   3350 metre kare alana yapılacak olan okulda ayrıca, öğretmenler odası, müdür yardımcıları odası, müdür odası, idari büro, fizik ve kimya laboratuvarı, işlik dersliği, kütüphane ve resim dersliği bulunacak.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10