Yel: Tekirdağ'dan güçlü bir 'Evet' desteği istiyoruz

AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 16 Nisandaki referandumla ilgili "Evet" turlarına hızlı başladı.Yel, Süleymanpaşa ilçe merkezinde ve mahallelerde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, es

Süleymanpaşa 24.03.2017 20:40:00 0
Yel: Tekirdağ

“KARAR AZİZ MİLLETİNDİR”

 

Süleymanpaşa’da ki esnaf, STK, resmi kurulum ve vatandaş ziyaretlerinde Yel’e AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar, Kadın Kolları Başkanı Şule Akyüz, AK Parti İlçe Teşkilat mensupları ve AK Partili belediye meclis üyeleri eşlik etti.  Referandum da “Evet” turları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Yel “ Yeni Anayasa süreci Türkiye Büyük Millet Meclisindeki oylamadan sonra halkımızın önüne getirilmiştir. Sözde, karar da aziz milletimizdedir. 2002’den bu yana istikrardan yana olan milletimiz bu referandum sürecinde de ülkemizin menfaatlerinden yana oy kullanıp ülkemizi 2023 hedeflerimize taşıyacaktır. AK Parti olarak, STK’larla, esnaf ve vatandaşlarımızla buluşmalarımıza devam ediyoruz. Referandum sürecinde vatandaşlarımız ile ilçelerimizde ve mahallelerimizde buluşmalarımızı arttıracağız. Ülkemiz için önemli bir süreç olan Anayasa sürecinde Milletimiz ‘Evet’ diyerek ülkemizin önünü açacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile milletvekili seçilme yaşı 25’ten 18’e indiriliyor. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılarak karmaşanın önüne geçilmiş olacak. Meclis’in yetkileri arttırılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhurbaşkanını denetleyebilecek” dedi.

 

KARACAKILAVUZ MAHALLESİNİ DE ZİYARET ETTİ

 

Yel Karacakılavuz Mahallesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğünün ortak düzenlemiş olduğu Süt Sığırı Yetiştiriciliği Eğitim Programı kursunu, Karacakılavuzspor dernek lokalini, Tekirdağ Devlet Hastanesini, Engelsiz bir Türkiye için ‘Evet’ adlı programa, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Merkezini (SODAM) ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa hakkında vatandaşlara bilgi verdiler.

 

EVET OYU VERMELERİNİ İSTEDİ

 

Çınarlı Mahallesindeki kahve ziyaretlerinde de vatandaşlarla buluşan Yel “ Bizleri son derece ilgiyle dinleyen ve ağırlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kahvehane ziyaretlerimizi gerçekleştirerek referandum ve yeni anayasa ile ilgili vatandaşlarımıza gerçekleri ve olması gerekenleri anlatarak bilgilendirdik. Yeni anayasa milli iradeyi egemen kılacak. “Güçlü Sistem - Güçlü Cumhurbaşkanı” ve istikrarlı bir yönetim modeli hayata geçiriliyor. Milli iradenin karar alma organındaki varlığı ve egemenliği açıkça tescillenmiş oluyor. Yargının bağımsızlık ilkesi gibi tarafsızlık ilkesi de tescil ediliyor. Bunun yanı sıra artık genç kardeşlerimiz siyasette daha aktif yer alacak ve gençlerin kendi yaşıtlarında temsilcileri olacak ve çok daha fazla söz sahibi olacaklar. Bu halk oylaması Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarından birisidir.” diyerek halk oylamasında vatandaşlardan güçlü Türkiye için evet oyu vermelerini istedi.

 

“EKSİKLERİN YAPILMASI İÇİN GEREKENLER YAPILACAK”

 

Ziyaretler kapsamında Yel, Çorlu İlçe merkezinde ve mahallelerde sivil toplum teşkilatı temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek halk oylamasında evet oyu vermeleri için destek istedi.Çorlu’da ki esnaf, STK, vatandaş ziyaretlerinde Yel’e, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, AK Parti İlçe Teşkilat mensupları ve AK Partili Belediye Meclis üyeleri eşlik ettiler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yel “ Çorlu huzurevini ziyaret edip büyüklerimizi ellerini öpüp hayır duaları aldık. Çorlu Trakya Birlik Kooperatifini ziyaret edip, çiftçilerimizin istek, sorunlarını konuşup referandum sürecini birlikte değerlendirdik. Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Müşfik Dündar ve hastane personelimizi ziyaret ederek, işlerinde başarılar diledik. Bizleri güler yüzleri ve samimi duygularıyla karşılayan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek Çorlu’da yapımı devam eden yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret ederek eksikliklerini ve yapılması gerekenleri yerinde tespit etti.

 

“16 NİSAN’DA TARİH YAZACAĞIZ”

 

Çarşıda esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla tek tek selamlaşarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Referandum ile ilgili destek isteyen Yel vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. MHP Eski İlçe Başkanı Saral Sarıalioğlu ve eski dönem Ülkü Ocakları Başkanlarının bir araya geldiği Evet’e destek toplantısını gerçekleştiren Yel “Çok pozitif bir toplantı gerçekleştirdik ve Referandumda “EVET” destek sözlerini aldık.” dedi. Toplantının ardından Esentepe ve Önerler mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek yeni anayasayı anlatan Yel”  Türkiye’de istikrarın güvence altına alınması, siyasal istikrarın devamıyla mümkündür. Türkiye’nin büyük 2023 vizyonunun gerçekleşmesi de istikrarın güvence altına alınmasına bağlıdır. Milletimiz 7 Haziran’da parlamenter sistemin ne olduğunu gördü. Teröristler koalisyonun ihtimalinden bile cesaret aldılar. Çanakkale ruhunu 15 Temmuz’da yeşerten aziz milletimiz, inanıyorum ki 16 Nisan’da da tarih yazacaktır. Bunun için Tüm Tekirdağ’da olduğu gibi Çorlu’da da  güçlü bir “evet” desteği istiyoruz.”dedi. Günün sonunda Çorlu Kilikadılılar Derneğini ziyaret eden Yel, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 16 Nisan’da yapılacak Referandumu anlatarak destek istedi. Derneğin sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10