Tek Yöne 1 Haziran'da Geçeceğiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gündeme dair Çerkezköy Haber Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Yılan hikayesine dönen Astsubay Lojmanlarında bulunan 6 binadan dördünün ruhsatsız ol

Çerkezköy 29.03.2017 21:15:00 0
Tek Yöne 1 Haziran

“HAK ETTİĞİ KADAR ÖDENDİ”

 

Kamuoyunda konuşulan İstasyon Mahallesi’nde yeni spor sahasının yapım işini alan firmanın işi tamamlamadan Çerkezköy Belediyesi’ni zarara uğrattığı iddialarına açıklık getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu işi yapan firmaya en son hak edişini yaptıktan sonra Belediye tarafından bir miktar ödendi. Firmanın yaptığı iş kadar alacağı kalmadı. Firmanın bizde geçici teminatları var. Tam sonuç rakamlarını bilmiyorum ama işin toplam maliyeti ise 1 milyon civarındadır. Bu zamana kadar firmaya 650 bin TL ödendi. Kısacası firmanın hak ettiği kadarını yatırdık. Spor sahasının elektrik direkleri ve bütün malzemeleri depoda duruyor. Bu yerle ilgili Çerkezköy Belediyesinin zarar ettiği yoktur.” diye konuştu.

 

GÜVENLİK TOPLANTISININ ANA MADDESİNİ OLUŞTURUYOR

 

Atatürk ve Öztrak Caddesine satılık araçların park edilmesiyle birlikte oto galerisine dönen sokaktaki vatandaşların kendi araçlarını park edecek yer bulamadıkları için bol bol şikayet aldıklarını kaydeden Akay, “Çerkezköy’de sokaklara ve caddelere araç sahipleri tarafından satışa çıkartılan araçlar günlerce park edildiği alanları işgal ediyor. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Başkanlığında her ay ilçe güvenlik toplantısı yapılıyor. Yapılan toplantılarda en önemli ana maddeyi bu konu oluşturuyor. Bu konuyla ilgili yaptırım yapma yetkisi Emniyet Müdürlüğündedir. Vatandaşlarımız zabıta ekipleriniz neden ceza kesmiyorlar diyorlar. Biz de kendilerine bu konuda bir şey yapamayacağımızı ve ceza yetkimizin olmadığını söylüyoruz” dedi.

 

“1 HAZİRAN’DA TEK YÖNE GEÇECEĞİZ”

 

Son yıllarda hızla artan nüfus ile birlikte Çerkezköy’de en büyük sıkıntılar arasında başı çeken trafik sorununu tek yönle çözeceklerini kaydeden Akay, “Öztrak Caddesinde orta refüjlerde bulunan ağaçların hepsini inceledik. İnce ince kayda değer kaliteli ağaçlar yok. Hepsini alıp başka yerlere ekeceğiz. Atatürk Caddesi’nde Belediye binası ile alt yol kavşağına kadar olan alanda da bu çalışmayı yapmayı düşünüyoruz. Atatürk Caddesinde yukarıya doğru belli yerlerde çekme var. 1 Haziran itibariyle tek yöne geçeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

4 BİNANIN RUHSATSIZ OLDUĞU BELGELENDİ

 

Yılan hikayesine dönen alt yol kavşağı karşısındaki astsubay lojmanları konusuna da değinen Akay, altı binadan dördünün ruhsatsız olduğunun belgelendiğini kaydetti. Akay “ Astsubay lojmanlarındaki altı binadan dördüncü yıkacağız. O dört binanın dördünün ruhsatsız olduğu belgelendi. Bunların hepsini belgeleyip yazı yazdığımız zaman Savunma Bakanlığı binaları da değer biçme diye firmaya verdi. Firma binalarda inceleme yaptıktan sonra dört binada ruhsat olmadığını söyleyerek Savunma Bakanlığına teslim etti.  Biz de Savunma Bakanlığına yazı yazdığımız zaman riskin tamamını üstüne aldı. Allah göstermesin deprem olduğu zaman bu binalar risk oluşturur. Biz de bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığına yazı yazarak risk oluşturduğu için yıkmamız gerektiğini söyledik. Aralık ayında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmemizde binanın riskli olduğunu ve ruhsatının olmadığını ilettik” dedi.

 

“6 MİLYON TEKLİF ETTİK”

 

Akay “Biz de bakanlığa teklif yaptığımızda alan için 12 milyon fiyat biçtiler. Bu bedelin 10 milyonu arsa bedeli, 2 milyonu ise bina bedeliydi. Daha sonra hesaplar yenilenince hesap bir anda 16 milyona çıktı. Biz de belediye olarak bu kadar paramız olmadığını ve 6 milyonluk iş ile 48 daire yapalım diyerek teklif ettik. Konu orada kaldı, ilerler ise iş yürür” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10