FETÖ'cü arayanlar aynaya baksın

Eski İç İşleri Bakanı Meral Akşener 29 Ekim Çerkezköy Kapalı Salonu'nda sevenleri ile ''hayır'' mitinginde buluştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da yer aldığı mitinge çok sayıda

Çerkezköy 1.04.2017 18:27:00 0
FETÖ

HAVVA TEYZE HERKESİ COŞTURDU

 

29 Ekim Kapalı Spor Salonu'nda miting gerçekleştiren Akşener, Çerkezköy gişelerinde araç konvoylarıyla karşılandı. 100'ü aşkın polisin görev yaptığı miting öncesi sahneye çıkan 73 yaşındaki Havva Uyumaz ‘bozkurt’ şiirini okuyarak sahneyi dolduran yüzlerce katılımcıyı adeta coşturdu.

 

HEP BERABER GÖRECEĞİZ

 

Büyük bir coşku eşliğinde sahneye gelen Eski İç İşleri Bakanı Meral Akşener, salonu dolduran vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanı'ndan etrafındaki ahmak dostlarına dikkat etmesini huzurunuzda istiyorum.  16 Nisan'da ‘hayır’ çıkacak. Anayasa değişikliğinin nedeni Cumhurbaşkanının işlediği suçları kanunla legalleştirmek. Sandıktan hayır çıkınca Sayın Cumhurbaşkanı suç işlemekten vazgeçecek mi? Madem suç işlemesinin önüne geçmek için bu iş yapılıyor, öyleyse Cumhurbaşkanının suç işlemesinin önüne geçilmek isteniyor; sandıktan hayır çıktıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanının anayasaya uyacağına dair bir açıklaması olacak mı hep beraber göreceğiz." dedi.

 

BEKA SORUNU YOK MUYDU?

 

Anayasa değişikliği için iktidar partisinin gerekçe olarak beka sorununu sunduğunu belirten Akşener, "Aziz Türk milleti mutmain olmayınca ikinci bir gerekçe geldi o da beka sorunu. Sormak isterim. Açılım ve saçılım süreci olduğunda beka sorunumuz yok muydu? Habur'da teröristler davul zurnayla karşılandığında, çadır mahkemeleri kurulduğunda ve çadır mahkemelerinden Atatürk posterleri ve Türk bayrakları çıkarıldığında beka sorunu yok muydu? Peşmerge Kobani'ye Türkiye üzerinden geçerken yiyip içtiklerini vali ve kaymakam karşılarken beka sorunu yok muydu? Oslo'da yapılan konuşmalarda Türkiye'nin kepaze edildiği anlarda, Türkiye'de teröristlerle masaya oturulduğunda ve atamız Süleyman Şah'ın kabrinin apar topar kaçırılıp YPG bölgesine yeniden defnedildiğinde beka sorunu yok muydu?" ifadelerini kullandı.

DÜŞMANLIK DİLİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

 

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin içinde olduğu bu beka sorununu anlatmaları borçlarıdır" diyen Akşener, Başbakan Binali Yıldırım dışında tüm siyasi liderlerin koltuk bekası sorunu yaşadıklarını ifade ederek, "Referandum var, sonucu için evet diyecek vatandaşlarımız var. AKP'lilerin çalışmaları var. Referandumun sonucunun hayır çıkmaması sonucunda Türkiye'nin bekasının iyi olmayacağını düşünen bizler varız. Farklı alanlarda, parti flaması olmadan kişisel beklenti içine girmeden 'niçin hayır diyoruz'u paylaşmak için meydanlara düşüyoruz. Dün Lüleburgaz'daydık, Savcının talimatıyla bizim ikinci katta bulunan konferans salonunun demir kapıları kilitlendi dışarıya çıkmayalım diye. Biz kimseyi yuhalamıyoruz. Türkiye bu ayrıştırıcı dilden yoruldu sadece 16 Nisan'da hayır diyerek ülkede yeniden kardeşlik hukukunu tahsis edip, Türkiye'nin daha ileriye taşınacağı yeni bir iklimi oluşturarak düşmanlık dilini ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

 

EN SON BULGARİSTAN İLE PAPAZ OLUNDU

 

Akşener konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Anayasa değişikliğinin içinde GSMH'yı 30 bin dolara çıkartacak bir madde yok. Her 4 gencimizden birisi işsiz, iş imkanlarına kavuşturulacağına dair bir madde yok. Yüzde 12 buçuğa çıkmış genel işsizlik. Diplomalı işsizlerin iş bulmasına yönelik bir madde yok. 0 sorun diye geldiler 0 komşu kaldı. En son Bulgaristan ile papaz olundu. Eşit itibarlı Türkiye'nin dünya milletler ailesinde onurlu saygı duyulan bir ülke olması için gerekli adımların atılacağı bir madde yok. Anayasa maddelerinin içinde partili cumhurbaşkanı var. 1946 seçimleri olduktan sonra rahmetli İnönü hem cumhurbaşkanı hem CHP genel başkanı. DP başa geçer ve genelge yayınlanarak partili Cumhurbaşkanı olmaz denir. Bizim gibi ülkelerde Cumhurbaşkanı bir partinin değil herkesin Cumhurbaşkanı olmalıdır. Bir arıza çıktığında ‘hadi bakalım gelin siz ne istiyorsunuz’ diyen birisi olur”

 

SİVİL ATATÜRK OLARAK CUMHURBAŞKANI OLDU

 

İnönü’nün CHP’nin tüzüğünde bir değişiklik yaparak kendisini CHP’den çıkararak sadece Cumhurbaşkanı olduğunu sözlerine ekleyen Meral Akşener, “Yıllardır tek parti dönemine söven iktidar, fi tarihinde olup olmadığı belli olmayan şeyleri birinci ağızdan söyleyen AKP'nin yöneticileri Allah'ın sopası yok diyerek bu anayasa değişikliğini yapmak istemektedirler. Niye o dönemi bu kadar kötülediniz. Neden ruh çağırma seansları düzenlediniz? Tarihte kalan her şeyi tarihçilere haval edilmiş her şeyi gündeme getirdiniz,1937'deki Tunceli meselesini kaşıdınız sonra insanların mezhebini yanlış gibi söyleyip o şahısları yuhalattınız. Demek ki özleminiz rahmetli İnönü'nün güçleriymiş.  Atatürk bu ülkenin kurucu iradesi cumhuriyetin değerlerini şekillendiren, ölse de kalbimizde yaşattığımız bir büyük değerimiz. Senelerdir el altından Atatürk'ü kötülediniz meğerse Atatürk'ün tüm yetkilerini kendilerinde kullanma kıskançlığı varmış. Ama Atatürk tüm yetkiyi kendisinden toplamak isterken, meclisle paylaştı, o meclis Başkomutanlığı kendisine verdi. Hepimizin cumhurbaşkanı oldu, sivil Atatürk olarak cumhurbaşkanı oldu.” dedi.

 

ÖVÜNMEK KİBRE GÖTÜRÜR

 

Atatürk'ün istemediği Türk milletine tevdi ettiği kontrol mekanizmasını dağıtıp tek adamlığı ve diktatörlüğü hayata geçirmek için yapılmış bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyız diyerek konuşmasını sürdüren Akşener, “İnsan öyle bir varlıktır ki övünmek kibre götürür. Nitekim cumhurbaşkanı etrafındaki dalkavukların Allah’ın sıfatlarına hais şirke giren şahıslar vardır ve sen ne diyorsun diyen olmamıştır. Biz bu kadar başarıyla kibirlenmedik diyen içişleri bakanları gördük, kendilerini peygamber efendimizden üstün gören dille konuştular haşa diyen olmadı. Meclis, hükümet var, başbakan iyi kötü yargı var bu iltifatların övgülerin AKP'nin yöneticilerini nereye getirdiği ortadayken, HSYK’yı kendin ata anayasa mahkemesini kendin ata rektörleri sen ata atamak işini saymakla bitmez, Çerkezköy’deki şube müdürlerine kadar atama yetkisini eline al, vekilleri sen seç, sonuçta bir kişinin iki dudağı arasına her türlü gücü ver, bir kişinin ruh sağlığına, dünya görüşüne teslim et sonrada bunun adı demokrasi olsun. Hadi oradan." ifadelerini kullandı.

 

BENDEN NEDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ

 

Akşener, “Başkomutan oldu canı sıkıldığında savaş ilan edecek” diyerek, “Esad ile arası bozuldu sonuçta Şam'da Emevi camisinde cuma namazı kılınacaktı şimdi El Bab'tan dönüyor 71 şehitle. Kırmızı çizgiler ne oldu neden dönmüyoruz. Kim seçilirse seçilsin yoldan çıkar. Eyalet yapma gibi bir hakkın sadece mecliste olduğu bir dönemde hakkın Cumhurbaşkanına verileceği bir sistem. Yarın canı istedi, eyalet sistemini Türkiye'ye getirdi farzı misal, buna karşı çıkacak herhangi bir mekanizmasının bulunmadığı bir anayasa değişikliği gündemimizde. OHAL kararnameleriyle yaşadıklarımız gösteriyor ki Allah milletimizi bu anayasa değişikliğinden korusun. Hiç kimseyi suçlamıyoruz maddelerin üzerinden geçiyoruz. Çanakkale’ye gittik elektrikler kesildi, Niğde'ye gideceğiz terör problemi olabilir diye izin verilmedi. Ankara'da yer talep ettik vali ben sizi koruyamam dedi. Sıhhiye veya Tandoğan'da miting yapmamıza izin verilmedi. Benim sıfatım yok, partimden attılar partimde yok. Sıfatı olmayan bir gariban Meral Akşener'im ben.  Bu fakirden neden bu kadar korkuyorsunuz? Ben kadın halimden korkmuyorum siz adam olarak neden benden bu kadar korkuyorsunuz?" dedi.

 

PARLEMENTO TÜRKİYE’NİN EMNİYET SİBOBUDUR

 

Partinin içinin boşaldığını ve ata ata bitiremediklerini ifade eden Akşener, “Bu arada iktidar partisinde bir başbakan gitti. Yüzde 49 buçuk oy aldı fakat biz ortaya çıktık Davutoğlu gitti. 10 gün içinde genel başkanı değişti sayın yıldırıma cumhurbaşkanı dedi ki ‘binali’. Başbakanın sandalyesine oturdu o koltuğu ısıtamadan şimdi anlaşılıyor ki 16 Nisanda oylanacak referandumda cumhurbaşkanı Yıldırım’a ‘inali’ diyecek. Biliyorlar ki kimsesi olmayan bu cumhuriyet kadını ve onunla yürüyen arkadaşları doldurur zırhlı arabalarıyla gezmedim. Bizim gibi garibanlar imece usulü meydanlarda oturuyor. Şimdi bu şekilde salonlarımızda elektrikler kesilerek terör bahane edilerek önümüzde geçilmek isteniyor. Yahu sen ver izni ben kendimi korurum. Aylık anketler yaptırıyorum sizin iradeniz 55'e 45 hayır önde gidiyor. Biz bu anayasa değişikliğinin an itibariyle çok büyük bir yanlışlıklara gebe olacağını ilan ediyoruz. 600 vekile ne gerek var, 400 milyon para boşuna. Vekilleri yan gelip yatsın diye niye 600'e çıkartıyorsunuz? Parlamenter sistem kalmalıdır, Parlamento Türkiye'nin emniyet sibobudur.” açıklamasında bulundu.

 

16 NİSAN’DA 80 MİLYON KERE HAYIR DİYECEĞİZ

 

Akşener kendisinden de bahsederek, “Ben Drama’dan göç gelmiş bir ailenin çocuğuyum.  Şimdi benim 5 kuşak geriye gittiklerinde fetöden açığa alınmış bir akrabam yok. 1 tane İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi MHP'deki kardeşimiz bir operasyonla gözaltına alınmış o kişinin benim danışmanım olduğuna dair havuz medyası ortalığı ayağa kaldırdı. 4 tane yağveriniz kallavi FETÖ'cü çıktı uyudunuz mu? Siz bostan korkuluğu muydunuz? FETÖ'cülükle ilgili olarak sağınıza, solunuza ve sonra aynaya bakacaksınız orada FETÖ'cüleri göreceksiniz. Paraları birlikte ezdiler, dünyayı birlikte gezdiler. Sonra dediler ki biz kandırılmışız. Sırf bunun için bile 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine hayır diyeceğiz." dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10