Ruhsatsız lojmanların yıkımı başladı

Alt yol kavşağı karşısında bulunan Askeri lojmanlardan dördünün ruhsatsız olduğunun belgelenmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkım işlemi dÃ?

Çerkezköy 3.04.2017 20:40:00 0
Ruhsatsız lojmanların yıkımı başladı

BİNALARIN RUHSATSIZ OLDUĞU BELGELENDİ

 

3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait askeri lojmanlar içinde bulunan 6 binadan dördünün ruhsatsız olduğu Çerkezköy Belediyesi tarafından belgelendi. Binaların ruhsatsız olduğunun belgelenmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından boş durumda olan binalar için yıkım kararı verildi.

 

EKİPLER DİKKATLİ VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

 

Dün sabah itibariyle GAZDAŞ, TREDAŞ, TELEKOM ekiplerinin lojman içi ve çevresinde yaptıkları çalışmaların ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak yıkım işlemini başlattı. 6 binadan ruhsatsız olan dört binanın yıkım işleminin bu hafta içinde tamamlanacağı öğrenilirken, binaların yola yakın olduğu için çalışmaların dikkatli ve titiz bir şekilde yürütüleceği ifade edildi.

 

BİNALAR RİSK OLUŞTURUYOR

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemizi ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKay, lojmanlarla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Deprem olduğu taktirde binalar risk oluşturuyor. Bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığına yazı yazarak risk oluşturduğu için yıkmamız gerektiğini söyledik. Aralık ayında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmemizde binanın riskli olduğunu ve ruhsatının olmadığını ilettik. Bakanlığa teklif yaptığımızda alan için 12 milyon fiyat biçtiler. Bu bedelin 10 milyonu arsa bedeli, 2 milyonu ise bina bedeliydi. Daha sonra hesaplar yenilenince hesap bir anda 16 milyona çıktı. Biz de belediye olarak bu kadar paramız olmadığını ve 6 milyonluk iş ile 48 daire yapalım diyerek teklif ettik” ifadelerine yer vermişti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10