"Toplumda engelli bilincini artıracağız"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, toplumda engelli bilicini artırmak ve çocukların ilerde kötü sonuçlar doğurabilecek kazalarla karşılaşmalarını önlemek amacıyla gerçekleştirdiği

Çerkezköy 9.04.2017 19:58:00 0

“AYNI ŞEKİLDE DAVRANSINLAR”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri Saray’ın Yeniköy Mahallesinde bulunan İbrahim Parlakçı Ortaokulu’nu ziyaret etti.  Ziyaretleri sırasında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler, okulun öğrencilerine başlarına gelen kazaları anlatarak engelli olmalarına neden olan hikayeleri öğrencilerle paylaştı. Çetinkaya, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu, bu sebeple insanlara nasıl davranılıyorsa, engellilere de aynı şeklide davranmaları gerektiğini söyledi.

 

“UYARIDA BULUNDULAR”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Varlık “ Yeniköy Mahallemizde üyelerimiz olan Onur Öz ve Harun Demir’in daveti üzerine geldik. Öğrencilerimize Harun Demir ve Onur Öz’e nasıl davranmaları gerektiğini ve sahip çıkmalarını istedik. Üyelerimiz öğrencilerimize nasıl engelli olduklarını anlatırken, diğer yandan da aynı duruma düşmemeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundular” dedi.

 

HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Dernek üyeleri daha sonra ise Çorlu Huzurevini ziyaret etti. Dört saat süren ziyarette dernek üyeleri huzurevinde hayatlarına devam eden yaşlılarla tek tek yakından ilgilenerek sohbet etti. Eğlenceli dakikaların yaşandığı ziyarette Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tiyatro grubu gösteri yaparken, dernek üyeleri de günün anısına yaşlılara ve personellere çiçek takdim ettiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10