YENİ BİR AZİZ NESİN VAKASI

Çerkezköy'de Kavak Dere ıslah çalışmaları kapsamında Barbaros Caddesi üzerinde bulunan köprü 13 Nisan 2017 Perşembe günü yıkılacak.

Çerkezköy 9.04.2017 20:05:00 0
YENİ BİR AZİZ NESİN VAKASI

Projenin güdük kaldığı vakada ortaya ne şekil bir yapı çıkacak, bilinmiyor. Vaka Aziz Nesin’in, “Dur Bakalım ne Olacak” hikâyesini çağrıştırıyor.

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en önemli sorunlarından biri olan, özellikle yaz aylarında çevreye yaydığı pis ve kötü kokulardan vatandaşın muzdarip olduğu Kavak Dere ıslah çalışmaları kapsamında Barbaros Caddesi üzerinde bulunan köprü 13 Nisan 2017 Perşembe günü yıkılacak. Proje kapsamında yolun genişlemesi gerekirken, değişkenlik gösteren projeye göre yanıt bekleyen sorular yeni köprünün tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak.

 

KISALMA OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

 

Kavak Dere Islah çalışmaları kapsamında yüklenici firma Çerkezköy OSB Müdürlüğü’nün ıslah çalışmalarını bitirdiği noktadan geçtiğimiz yıl içinde çalışmalarına başlamıştı. Devam eden çalışmalar kapsamında Barbaros Caddesi üzerinde bulunan köprü çift şeritten tek şeride düşerken, projeye göre yolun genişlemesi bekleniyordu. Ancak anlam verilemeyen proje değişikliği kapsamında burada yapılacak olan menfezde de kısalma olduğu iddia edilmişti.

 

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILIYOR

 

Yüklenici firma tarafından önümüzdeki perşembe günü köprünün yıkılacağı, yeni menfez ve köprü çalışmalarına başlanılacağı öğrenildi. Köprünün yıkılmasının ardından da araç yolunun yaklaşık 45 gün trafiğe kapalı kalacağı öngörülüyor. Gazetemizin 7 Mart tarihli sayısında, ‘Uçtu Uçtu Menfez Uçtu’ başlığı ile okuyucularımızla paylaştığımız haberde spor salonu arkasında kalan ilk menfezin proje gereği 33 metre olması gerektiği ama nedense bir anda 16,5 metreye düşürüldüğü iddia edilmişti.

 

KISALACAK MI UZAYACAK MI?

 

Haberimizin ardından, ‘Menfezlerde kısalma yok uzatıldı mı?’ denilecek, ‘Yoksa gerekçeli bir açıklamayla kamuoyu bilgilendirilecek mi?’ sorularına yanıt beklerken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri iddiaya göre alelacele bir karar ile kısaltmaya gidilen menfezinilk projeye bağlı kalarak 33 metre yapılmasını kararlaştırdı. İkinci menfez içinde projeye bağlı kalınıp kalınamayacağı henüz bilinmiyor.

 

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın büyük önem verdiği bu projeyi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün ile Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil yakından takip ediyor. Projedeki yanlışlıkların neyin göstergesi olarak Çerkezköylü’nün karşısına çıkacağı merak konusu oldu. Aziz Nesin’in “Dur bakalım ne olacak” adlı; “Dubakalin’olecak” diye de adlandırılan hikayesini anımsatan vakanın ortaya çıkacak ürünü merakla bekleniyor. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10