Çanakkale gezileri başlıyor

Kapaklı Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale Kültür gezisini bu yılda gerçekleştirilecek.

Kapaklı 10.04.2017 20:19:00 0
Çanakkale gezileri başlıyor

DESTANSI BİR MÜCADELEDİR

 

18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Zaferine istinaden düzenlenen gezi ile Kapaklı halkına manevi bir haz yaşatacak olan Kapaklı Belediyesi; Geziye katılmak isteyen vatandaşların Kapaklı Belediyesi Binasının 6. Katında bulunan Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen nüfus cüzdanları fotokopileri ile müracaatlarını yapabilecekleri İFADE EDİLDİ. Çanakkale Kültür Gezileri hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Her yıl düzenledikleri Çanakkale Kültür gezisini bu yılda gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen destansı kahramanlığın asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir” dedi.

 

TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE ÇOM ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

 

Mandalı konuşmasının devamında ise, “Ecdatlarımız ülkemizi asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılım ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için kültürel geziler düzenliyoruz.  Çanakkale zaferi yalnızca Türk tarihinin değil dünya tarihinin de dönüm noktasıdır. 18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

 

ÖNEMLİ BİR GÖREV OLARAK KABUL EDİYORUZ

 

Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir diyerek konuşmasını sürdüren İrfan Mandalı, “Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10