Çerkezköy'de trafik sorun olmaya başladı vatandaş TEKPARK'I arıyor

Tekpark'ın  27 Temmuz 2016 tarihinde uygulamadan kalkmasının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen, Çerkezköy'de Atatürk,Uğur Mumcu ve Öztrak Caddesindeki çift parklar meydana gelmesi ve bu parkların dev

Çerkezköy 11.04.2017 20:35:00 0
Çerkezköy

Vatandaşlar,”Tek Park varken trafik ne güzel düzene girmişti ancak Tekpark gitti çift parklarıncadde ve sokaklarda alabildiğine her geçen gün nüfusun artmasıyla birlikte çoğalması caddelerdeki trafiği gün içinde saatlerce kilitlenmesine neden oluyor. Bazı araç sürücülerinin ise park yapılması yasak olan yerlere konulan plastik dubaları bile aldırış etmeden otalara park ettikleri gibi dubalarıda kırdıklarını söylediler. Vatandaşlar ilçemizde bu sorunun bir an önce çözümlenmesini bekliyoruz” serzenişinde bulundular

  

TEKPARKI ARIYORUZ

 

Caddelerde Tekpark uygulamasının Tekirdağ İl genelinde 27 Temmuz  2016 tarihinde tarihinde sona ermesinin ardından  özellikle Çerkezköy’de  ücretsiz hale gelen  caddelerde büyük sıkıntı  hat safhaya ulaştı ve sorun olmaya başladı. Vatandaşlar Tek parkı arar durumda geldiklerini söylüyor. Çerkezköy’ün en  işlek ve trafiğin yoğun olan caddeleri Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddesindeki trafik karışıklığının her geçen gün günden güne artması ve bilinçsiz sürücüler tarafından park eden araçların yanına araç park etmeleri bırakılan araçlar çift sıra park parklar oluşturması nedeniyle araçlar hem cadde trafiğini yoğunlaştırmakta hemde cadde trafiğini kilitliyor ve de ayni zamanda yayaların karşıdan karşıya geçmesine de engel olması  vatandaşları çileden çıkarıyor.

 

TRAFİK KARMAŞIK HALE GELDİ SÜRÜCÜLER DUYARLILIK GÖSTERSİN

 

Vatandaşlar ,Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerindeki çift sıra araç parkları nedeniyle trafik akışını engellediğini ve ayni zamanda da yollu daralttığını ve  bu caddelerde gün içinde çift parklar  nedeniyle cadden normal araçların bile zorla geçtiğini ve bazen ise  araçların geçemediğini ve park eden araç sahiplerini beklemek zorunda kalındığını belirttiler. Bu duruma tepkili olan vatandaşlar, “Tekpark gitmesiyle çift parkın gelmesi hiç iyi olmadı. Bu durum ile hiçbir kurumda duyarlılık gösterip ilgilenmemesi nedeniylede ilçemiz trafiği iyice karmaşık hal aldı. Bu durumu kim yada kimler ve nasıl çözümleyecekse bir an önce çözümlesin “dediler.

 

112 ACİL AMBULASLAR BİLE ZORLANIYOR

 

Vatandaşlar yanlış parklar ya da gelişi güzel parklar nedeniyle çoğu zaman 112 Acil Ambulansların bile  Atatürk,Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerinde dakikalarca bekledikten sonra zorla geçemediğini  ve cadde boyundaki esnafların bile kendi dükkanlarına mal indirip bindirmede zorlandığını ve bu yüzden de hem eheme her gün tartışmaların yaşandığını bu konuda sürücülerin daha duyarlı olmaları gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar her cadde ve sokakta  bir trafik polisi görevlendirilmesinin mümkün olmadığını de belirterek, sürücülerin trafik konusunda her zaman daha duyarlı davranması gerektiğini ve bir sanayi kenti olan Çerkezköy’e böyle bir durumun ise hiç yakışmadığını ve kurallara uymayan sürücülere gereken yaptırımın uygulanmasını dile getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10