Engellilik bilincini artırıyorlar

Toplumda engellilik bilincini artırma adına okullarda sunumlar gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kızılpınar Anadolu Lisesinde de sunum

Çerkezköy 12.04.2017 20:53:00 0
Engellilik bilincini artırıyorlar

NASIL ENGELLİ OLDUKLARINI ANLATTILAR

 

Okullarda gerçekleştirdikleri sunumlarda öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri nasıl engelli olduklarını anlatılar. Çetinkaya, toplumda engelli bilincini artırmak ve çocukların ilerde kötü sonuçlar doğurabilecek kazalarla karşılaşmamalarını önlemek amacıyla sunumlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

UYARILARDA BULUNDULAR

 

Kendisinin 8 yaşındayken yola kaçan bir topun peşinden dikkatsizce gitmesi sonucu araç çarpması nedeniyle sakat kaldığını kaydeden Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, geçirdiği kaza sonrası bacağını kaybettiğini ve şu an protez bacakla yaşadığını ifade etti.  Çetinkaya “ Sakat kalmayı bizler istemedik ve bazen de bu doğuştan gelen bir durumdur. Hiçbir zaman engelliler yada doğuştan rahatsızlığı olan arkadaşlarla dalga geçmeyin. Rahatsızlığından ötürü evlerinden çıkamayan üyelerimizi dernek binamızda topluma kazandırmayı başardık.Daha önce gerçekleştirdiğimiz etkinliklere utandıkları için katılmak istemeyen üyelerimiz şimdi ise bende gelmek istiyorum diyorlar” diye konuştu.Dernek üyeleri ise sunumlarında öğrencilerin ve yakınlarının aynı duruma düşmemeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10