Ekizoğlu zoru başardı

Başarılı geçen futbolculuk kariyerinin ardından antrenörlük kariyerini de başarılı bir şekilde sürdüren Sefer Ekizoğlu, ligin ikinci devresinde 13. Sırada devraldığı Çorlu Gençlerbirliğispor?

19.04.2017 20:12:00 0
Ekizoğlu zoru başardı

“TAKIMI TOPARLADIK”

 

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de kalmayı başaran Çorlu Gençlerbirliğispor’da büyük sevinç var. 8 puanla aldığı takımı 30 puana ulaştıran başarılı çalıştırıcı Sefer Ekizoğlu zoru başardı ve takımı ligde tuttu. Çorlu Gençlerbirliğispor’u ligde 8 puan ile aldığını kaydeden ve takımın ligde kalmasında büyük emekleri olan Sefer Ekizoğlu “ Çorlu Gençlerbirliğispor’u devraldığımda takımın 8 puanı vardı ve ligde alttan birinci sıradaydı. İlk gördüğüm takımda oyuncu grubu yoktu. Oyuncuları bırakın, takımın malzemesi bile yoktu. Sayın başkanımız ile görüştükten sonra istişarede bulunduk. Araştırmalarımız sonucunda İstanbul piyasasında kaliteli oyuncular bulduk. Gençlerle beraber toplam 19 transfer yaptık. Bu oyuncularımız da 1994-1995 doğumlu oldu” diye konuştu.

 

“ZORU BAŞARDIK”

 

Oynadıkları periyotta ise 6 galibiyet, 4 beraberlik ve iki mağlubiyet alarak ikinci devrenin en çok puan toplayan ikinci takımı olduklarını kaydeden Ekizoğlu “ Takımı çok zor dönemde aldık. Oturup düşündükten sonra zor dönemin üstesinden kalkmasını bildik. Hazırlık dönemi geçirmeden lige başladık. Lige verilen 15 günlük süre ise bize ilaç gibi geldi. Bu arada beraber çalışma fırsatı bulabildik. Fikstür kötüydü ve daha sonra fikstür bize döndü. Ligin zirvesinde yer alan 1911 Çerkezköyspor ve Kapaklıspor’dan birer puan almasını bildik. Her maç bizim için final havasında geçti. Her zaman söylerim benim için imkansız yoktur, zor vardır. Zoru başarmakta benim işim diye düşünüyorum. Son maçları kaybetsek hedef tahtasında olacaktık. Strateji çok önemli, bazı maçları futbolcularla satranç tahtasında gibi oynadık" diye konuştu.

 

1911 ÇERKEZKÖYSPOR’U KUTLADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de şampiyon olan 1911 Çerkezköyspor’u kutlayan Ekizoğlu “ Yıllardır yaşadığımız ilçede futbol oynadık ve elimizden geldiğince hizmetlerde bulunduk. 1911 Çerkezköyspor antrenörlük kariyerimde hizmetlerim oldu. Bu sezon ligi şampiyon olarak kapattılar. Başta Kulüp Başkanı Murat Narçın’a, yönetime, teknik heyet ve futbolcuları başarılarından dolayı kutluyorum. ” dedi.

 

“ŞAMPİYON TAKIMIN BAL’DA MÜCADELE ETMESİ GEREKİYOR”

 

Bölgesel Amatör Lig statüsünü de uygun görmediğini kaydeden Ekizoğlu “ Bölgesel Amatör Ligde Tekirdağ’ın iki takımı bulunuyor. Süper Amatör Lig’de şampiyon olan takım ligde bir takımın üst lige çıkmaması nedeniyle en az puan toplayan takım ile baraj maçı oynuyor. Bir takım sezon öncesi şampiyonluk için dünyanın parasını harcıyor, baraj maçında rakibine yenildiği zaman bir yıllık emeği boşa gitmiş oluyor. Süper Amatör Lig’de şampiyon olan takımın üst ligde olması gerekiyor. Tekirdağ’ın Bölgesel Amatör Lig’de kontenjanının üçe çıkacağı konuşuluyor. Federasyon Başkanın bununla ilgili Ankara’da temaslarda bulunduğu biliniyor. Tekirdağ’ın bu sezon değil de gelecek yıldan itibaren Bölgesel Amatör Ligde üç takım ile temsil etme hakkı olabilir” iddiasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10