Halka ait olan parklar halka sunuluyor

Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkında revizyon çalışmaları hız kazandı. Kent genelinde gerçekleştirilen park alanlarının revizyon çalışmalarına devam edildiğini ifade

Çerkezköy 20.04.2017 19:17:00 0
Halka ait olan parklar halka sunuluyor

3 BİN 500 METREKARELİK ALANDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında bulunan park alanlarındaki revizyon çalışmalarını sürdürüyor. Gazi Osman Paşa Mahallesi 635 Ada yanında bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda da revizyon çalışmalarına başlandığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ekiplerimiz yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik park alanında çalışmalara başladı. Öncelikle park alanımızın içindeki atıl durumda olan yapılar temizlendi ve yeni park alanının yapımına başlandı. Çalışmaların Haziran ayı içinde tamamlanması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

 

1600 METREKARELİK YEŞİL ALAN OLUŞTURULACAK

 

Başkan Akay, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı içerisinde 216 metrelik koşu yolu oluşturulacağını ifade ederek, “Parkımızda 655 metrekarelik çocuk oyun alanı yapacağız. Oyun alanımızda 11 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde çocuklara özel teleferik bulunacak. Yeni nesil oyun gruplarının yer alacağı oyun alanımızda çocuklarımız gönüllerince eğlenerek güzel vakit geçirebilecek. Park alanımızda ayrıca oturma alanları, pergoleler ve 60 metrekare de fitness alanı oluşturulacak. Beton parke taş kaplamalı yürüyüş yollarının da yapılacağı park alanımızda çimlendirme, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Otomatik sulama sistemi ile bakımı yapılacak olan park alanımız içinde yaklaşık bin 600 metrekarelik yeşil alan oluşturulacak” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10