Ekmek ve pideye zam

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis toplantısı dün saat 16.30'da gerçekleştirildi. ÇTSO Meclisi ramazan ayına kısa bir süre kala pide, ekmek ve simit fiyatlarını belirlerken, alınan s

Çerkezköy 24.04.2017 17:27:00 0
Ekmek ve pideye zam

BAŞKAN KOZUVA KATILMADI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, Murat Seymen ile meclis üyeleri Aktaş Güler, Asım Yavuzarslan, Dilaver Burak, Gürdal Adal, Gürkan Kesim, Kadir Uz, Rahmi Yılmaz’ın katılmadığı toplantıda ilk gündem maddesinde Nisan ayı gelir gider hesapları görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Nisan ayı içersinde 174 bin 112 lira gelir elde edildiğini, 199 bin 857 TL gider yapıldığını ifade etti. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise ekmek, simit, poğaça, açma fiyatları belirlendi. 1.Meslek Komitesinin önergesinde 250 gram ekmek maliyetinin 2014 yılında 67 kuruş iken, 2017 yılında maliyetinin 91 kuruş, 90 gram simit maliyetinin 82 kuruş, 70 gram açma maliyetinin 63 kuruş, 60 gram poğaça maliyetinin 75 kuruş olduğu belirlenmiştir” diye belrtildi. 1.Meslek Komitesi 250 gram ekmek için 1.25 TL, 90 gram simit için 1.25 TL, 70 gram açma için 1 TL, 60 gram poğaça için 1 TL olması önerisinde bulundu.

 

EKMEK 1.25 TL OLDU

 

Konuyla ilgili konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı ve 1.Meslek Komitesi üyesi  Mehmet Sait Erdem “Ekmek için 3 yıl önce 1 TL kararı almıştık. Bugün bu fiyatta onayladığımız vakit ekmeğe 3-4 yıl zam gelmeyecektir. Fırıncılarımız bu fiyatlar konusunda çok sıkıntılı. Kafa kafaya ya da zararına satıyorlar. Bizim aldığımız fiyatlar gerçekten normaldir” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

İKİ TEKLİF VERİLDİ

 

Gündemin dördüncü maddesinde ise ramazan pidesi fiyatı belirlendi. Ramazan pidesi için 1.Meslek komitesi 350 gram pide 2.50 TL, 350 gram yumurtalı pide için 2.75 TL fiyat önerirken, Yönetim kurulu ise 350 gram sade pide için 2.25 TL, 350 gram yumurtalı pide için 2.50 TL fiyatı meclise önerdi. İlgili gündem maddesi için görüş bildiren Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı ve 1.Meslek Komitesi üyesi  Mehmet Sait Erdem “ Pide işi ekmeğe göre biraz zahmetli bir iştir. Pide çıktıktan sonra kalan pidelerin iadesini ekmek gibi değerlendiremiyoruz. Biz vatandaşlarımızı ve esnafımızı mağdur etmemek için bu fiyatı belirledik. Biz insafsızlık olmasın diye fiyatı 2.75 TL yapacaktır. Yönetimin aldığı 2.25 TL fiyatı fırıncıyı tatmin etmez” diye konuştu.

 

MECLİS VE YÖNETİM TERS DÜŞTÜ

 

Yönetim kurulu olarak aldıkları kararı meclis üyeleri ile paylaşan ÇTSO Başkanvekili İsmail Akın “ Bu konuda yönetim ile birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Biz bu kararı vatandaşı ve esnafımızı zor durumda bırakmamak için aldık” dedi. İki öneri karşısında meclis ve yönetim kurulu ihtilaf yaşayınca yönetimin konuyu bir sonraki toplantıda görüşelim önerisi ise yaşanan istişare sonrası reddedilerek oylamaya sunuldu. Söz konusu oylamada yönetim kurulundan Başkanvekili İsmail Akın ve üç yönetim kurulu üyesinin ret oyuna karşılık 1.Meslek Komitesinin önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“FUAR HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİLER”

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel devam eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı hakkında bilgilendirmede bulundu. İnşaatın temel ve su basman seviyelerinin tamamlandığını ve hak edişlerinin yüklenicilere ödendiğini kaydeden Gel “ Temel hak ediş olarak 551 bin 36 TL, su basman hak edişi olarak 201 bin 293 lira 78 kuruş ödeme gerçekleştirildi” dedi.  Gündemin altıncı ve yedinci maddelerinde ise Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş tarafından  ‘Kobilerde verimlilik’ projesi ve ‘Kobi Pazarı’ fuarı organizasyonu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Oda İşleri sorumlusu Seçkin Bayraktar’ın 8-10 Nisan tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen İzwood-İzmob-Plastpak fuarı ile yapılan ziyaretler hakkında bilgiler verdiği toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA 

           


0282 726 91 91
0282 747 65 10