Balıkçılar kepenk indirdi

Av yasağının 15 Nisan itibariyle uygulamaya konulmasından dolayı balıkçıların büyük bir çoğunluğu geçtiğimiz hafta tezgâhlarını kapatarak işyerlerinin kepengini indirdi.

Çerkezköy 25.04.2017 19:16:00 0
Balıkçılar kepenk indirdi

AV YASAĞININ BAŞLAMASIYLA BALIKÇILAR KEPENK KAPATTI

 

15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı nedeniyle Çerkezköylü balıkçıların birçoğu kepenk kapatırken birkaç balıkçı da tezgâhlarını açık tutarak tezgâhlarında sadece kültür balıkları ve küçük balıkçı kayıkları ile avlanan az miktardaki balıklar ile ithal buzhane balıklarına yer vererek satış yapmaya çalışıyor. Tezgâhlarını açık tutan Balıkçı esnafı 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak yeni av sezonuna kadar bu şekilde satış yapacaklarını belirttiler.

 

ÖZEL HAVUZLARDA YETİŞTİRİLEN KÜLTÜR BALIKLARI VE İTHAL BALIK SATIŞI YAPILIYOR

 

Çerkezköy Balık Pazarı’nda da dükkânlarının kepenklerini indiren bazı balıkçı esnafı, satışlarına 1 Eylül 2017 tarihine kadar ara verdi. Balık halinde hizmet veren balıkçı esnafı, son günlerde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte av yasağının da başlamasının ardından kepenklerini indirdi. Tezgâhları açık olan balıkçılar satışlarının büyük ölçüde düştüğünü ve artık balık mevsiminin sona ermesi dolayısıyla da balık çeşidinin çok az olmasıyla da müşterilerinin azaldığını belirtti. Buna rağmen halkı balıksız bırakmamak için tezgâhlarını açık tuttuklarını ve satış yapma ümidiyle müşteri beklediklerini ifade ettiler. Balıkçılar,“Yeni sezona kadar tezgâhlarımızda özel havuzlarda yetiştirilen kültür balıkları ve ithal balıklarının yanı sıra kayıklarda avlanan balıkların satışını yeni sezona kadar yapmaya çalışacağız” dedi. Balık sezonun kapanmasıyla birlikte de balık fiyatlarında artış yaşandığını bu mevsimde fiyatların normal olduğunu da dile getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10