Servisçilerin alt taban ücret tarifesi belli oldu

S plaka personel Servis Taşımacılığı yapan servisçilerin Servis alt taban ücret tarifesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ( UKOME) tarafından belirlendi.

Çerkezköy 26.04.2017 18:57:00 0
Servisçilerin alt taban ücret tarifesi belli oldu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, UKOME’nin belirlediği servis alt taban fiyat tarifesinin yapılacak yeni sözleşme döneminde uygulamaya konulacağını ve bu konuda firma sahipleri ve firma yetkililerinin de üzerine düşeni yapacaklarına inandığını söyledi.

 

YENİ ALT TABAN FİYAT TARİFESİ SERVİSÇİ ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN

 

Çerkezköy de faaliyet gösteren S plaka derneklerinin yönetimi ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetiminin fiyat tarifesi için yapmış olduğu çalışmaları masaya yatıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ nin Nisan ayı toplantısında onaylandığını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, UKOME’nin verdiği yeni alt taban fiyat tarifesinin servisçi esnafına hayırlı olmasını diledi. Mustafa As,  servisçilere kilometreye göre tek ve çift servis olarak 2.00Tl ile 3.50 Tl zam yapıldığını belirtti.

 

S PLAKALARIN  ALT TABAN FİYAT TARİFESİNİ UKOME GÜNCELLEDİ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, gazetemize yaptığı açıklamada: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ‘nin yaptığı son toplantısında personel araçları için alt taban fiyat tarife listesi oluşturdu. Buna göre Çerkezköy’de faaliyet gösteren S plaka çalışan dernekler ve oda yönetimimiz yaklaşık 4 ay önce UKOME nezdinde başlattığımız 2017 yılı personel servis araçları (S plaka) alt taban fiyat belirleme çalışmaları önceki gün UKOME aldığı karar ile güncellemiş bulunmaktadır. Buna göre 2017 yılı Personel Servis Araçları alt taban fiyat tarife listesi şu şekilde gerçekleşmiştir”

 

Koltuk Kapasitesi    0-10 Km.      0-10 Km.      0-20 Km.     0-20 Km.       Km. Artış

                              Tek Servis   Çift Servis   Tek Servis    Çift Servis

 0-19 koltuk             50.00Tl.         75.00Tl.      75.00Tl.      110.00 Tl.         2.00 Tl.

 20-34 koltuk           60.00 Tl.        90.00 Tl.     90.00 Tl.     135.00 Tl.         2.50 Tl.

 35-55 Koltuk         100.00 Tl.      150.00 Tl.   150.00 Tl.     225.00 Tl.         3.50 Tl.

 

Yeni alt taban fiyat tarifesi çizelgedeki gibi güncellenmiştir. Ben öncelikle çalışmalarımıza katkı sağlayan arkadaşlarımıza ve kararın çıkmasında etkili olan siyasi parti temsilcilerimize ve UKOME yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarımız bu karar sonrasında karamsar olduklarını gördük. Karamsar olacak bir şey yok. Şoför esnafı arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Bizler eğer bu tarifelere uymaz isek bir birimizin emeğine ve ekmeğine saygı göstermez isek bu güne kadar olduğu gibi yine maddi anlamda sıkıntılarımız ve sorunlarımız devam eder. Yapılan bu çalışmada boşa gider hiçbir işe de yaramaz. Tabi ki bu tarifeler hemen bu gün itibariyle uygulamaya konulamayacak ama en azından önümüzdeki yapılacak sözleşmelerde mutlaka dikkate alınıp esnafımızın kazançlarında biraz olsun bir iyileştirme sağlayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

FİRMA SAHİPLERİ İLE YETKİLİLERİNE DE GÖREV DÜŞÜYOR

 

Mustafa As şöyle devam etti: “Bu konuda firma sahipleri ve şirket yetkilileri ile sorumlularına önemli bir görev düşüyor. Yapılacak olan yeni sözleşmelerde belirlenmiş olan fiyat tarifelerini ciddiye alıp verilecek olan ücretlerin esnafımızı mağdur etmeyip, emeğinin karşılığını alacak şekilde belirlenir ise daha kaliteli ve daha verimli bir çalışma ile bu sistemin içinde olan herkes memnuniyet duyacaktır. Her kesimin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Personel servis araçları alt taban fiyatı ile ilgili alınan bu kararın tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10