Tokatlılardan Cerablus'a eğitim desteği

Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir, Suriye'de ki savaş mağdurlarına yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Kapaklı 27.04.2017 19:51:00 0
Tokatlılardan Cerablus

Daha önce Suriye’de Halep, İdlib ve Çobanköy gibi çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli savaş mağdurları için gıda ve kıyafetten oluşan 2 tır ve 2 kamyon dolusu yardım paketiyle birlikte Suriye’ye giden Dernek Başkanı Yusuf Orçun Demir bu defa da Cerablus Kurucahköyü’nde bir okulun tadilatını gerçekleştirerek savaş mağduru çocuklara yardım elini uzattı.

 

BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİLER

 

Türkiye’nin Suriye’de tamamladığı Fırat Kalkanı operasyonunun ardından Cerablus terör unsurlarından temizlerken, Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir Cerablus’ta hayatın normale dönmesi ile birlikte yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Cerablus’taki bir okulun tadilatını üstlenen Demir, savaş nedeniyle harabeye dönen okulu baştan aşağı yeniledi. Okulun hem dış cephesi hem de iç mekânları boyanırken, bütün sınıflara yeni okul sıraları ve tahtaları konuldu. Dernek ayrıca okul öğrencilerinin çanta, kalem, defter, silgi gibi kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını da karşıladı.

 

GAZİ OSMAN PAŞA’NIN İSMİNİ VERDİLER

 

Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir “ Savaş mağdurları için gıda ve kıyafetten oluşan 2 tır ve 2 kamyon dolusu yardım paketiyle birlikte Halep’e gitmiştik. Suriye Cerablus Kurucahköyü’nde bir okulumuzun kullanılmaz halde olduğunu gözlemledik. Tadilatını üstlendiğimiz ve Tokat’ın Plevne Gazisi Gazi Osman Paşanın ismini verdiğimiz dört derslik ilköğretim okulunu çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri baştan aşağı yeniledik. Bizlere her zaman destekte bulunan hayırseverlerimize dernek olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10