'Ak Partiye açık olan meydan emekçilere yine yasaklandı'

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1 Mayıs işçi bayramına da baskı ve sindirme politikalarının gölgesinde girildiğini ifade

Tekirdağ 28.04.2017 20:28:00 0

‘’EMEK DÜŞMANLIĞI BU YIL DA KENDİNİ GÖSTERMEKTEDİR’’

 

1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, “Çocuk işçi sayısının 2 milyona yaklaştığı, her 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı çalıştırıldığı, her yıl iş cinayetlerine yüzlerce emekçinin kurbanın verildiği, kadın emeğinin yok sayıldığı, kayıt dışılığın, kuralsızlığın, güvencesiz çalışmanın, taşeronluğun, işsizlik tehdidinin olağan hale geldiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, işsizlik sigortasının gasp edildiği Türkiye’de, iktidarın emek düşmanlığı daha önceki yıllarda olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da kendini göstermektedir” diye konuştu.

 

‘’İKTİDAR HAYIR SESİNDEN KORKMAKTADIR’’

 

Yüceer, 1 Mayıs işçi bayramına da baskı ve sindirme politikalarının gölgesinde girdiklerini belirterek, “Her daim AKP’ye açık olan Taksim Meydanı emekçilere, demokrasi isteyen tüm halk kesimlerine yine yasaklanmıştır. Tüm yasaklara rağmen yoksulluk, adaletsizlik ve her çeşit sömürüye karşı tüm halkımızın barış içinde buluşacağı adres Taksim Meydanı’dır. İktidar Taksim Meydanı’ndan ve o meydandan yükselecek ‘Hayır’ sesinden korkmaktadır. Halkın tercihlerini ve haklarını gasp edenlerin yükselecek her sesten korkmaları olağandır. Tarih boyunca tüm baskıcı rejimlerin en büyük korkusu meydanlar ve o meydanlardan yükselen demokrasi talebi olmuştur” dedi.

 

‘’KAZANACAĞIZ’’

 

Candan Yüceer açıklamalarının sonunda ise, “İktidarın bütün korkularına ve engellemelerine rağmen bilinmelidir ki,  Emekçiler, iktidarın korku siyaseti üzerinden inşa ettiği rejime teslim olmayacak, “Hayır”ın gücüyle tarihin gidişatını değiştirecektir. İşçiler ve emekçiler 1 Mayıs’ta gericiliğe, sömürüye, sendikasızlaştırmaya, güvencesizliğe karşı tek ses olacaktır. Emekçisiyle, işçisiyle ve işsiziyle, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen tüm toplum kesimleriyle Demokrasiye, adalete, barışa, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmanın, tek yolu sesimizi ortaklaştırmaktan geçmektedir. Ortaklaşacağız ve İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için hep birlikte mücadele edeceğiz. Özgürlükten, demokrasiden, barıştan ve sosyal adaletten asla vazgeçmeyeceğiz. Ve kazanacağız. Tüm emekçilerin emeklerinin karşılığını alabildiği, eşit ve aydınlık bir gelecek umuduyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm halkımıza kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10