Çerkezköy'den bir efsane geçti

Dünyaca ünlü piyanist Devlet Sanatçısı İdil Biret dün saat 19.30'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda dinleyicilere piyano resitali sundu. Alman ünlü piyanist Bach ve Polon

Çerkezköy 28.04.2017 20:52:00 0
Çerkezköy

BOŞ KOLTUK KALMAYINCA MERDİVENLERE OTURDULAR

 

Çerkezköy OSB Müdürlüğü'nün organize ettiği İdil Biret konserine katılım yoğun oldu. Boş koltuk bulamayan kişiler merdivenlere oturarak ünlü piyanisti dinlerken, konsere katılanlar arasında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Oğan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra yüzlerce müziksever salonu hınca hınç doldurdu. Sözdinler, konukları kapıda karşıladı.

 

İSMET İNÖNÜ ONUN İÇİN YASA ÇIKARTTI

 

1948 yılında, henüz yedi yaşındayken, ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Biret'in yurt dışında eğitiminin gereksinimlerinin karşılanması için TBMM'ye sunduğu teklif üzerine yasa çıkartılan ve Paris Konservatuarı'na gönderilerek dünyanın en ünlü piyanistleri arasına giren Biret dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde verdiği konserle dinleyicileri adeta kendisine hayran bıraktı.

 

ÜSTÜN HİZMET NİŞANI BULUNUYOR

 

Bugüne kadar 80'i geçkin plak ve CD eserleri icra eden İdil Biret, Dünya'nın en geniş repertuvarlı piyanisti unvanını taşırken, 2007 yılında Chopin yorumları nedeniyle Polonya Cumhurbaşkanı tarafından "Üstün Hizmet Nişanı" ile onurlandırılmıştı.

 

BACH VE CHOPİN'İN ESERLERİNİ İCRA ETTİ

 

Polonyalı ünlü piyanist Chopin'in eserlerini icra ederek kayda alınmasını sağladığı için Polonya hükümeti tarafından Kültür/Liyakat Nişanı da bulunan İdil Biret, dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen konserde Alman piyanist Bach ve Polonyalı piyanist Chopin'in eserlerini icra etti.

 

İLK GÜNKÜ HEYECANI YAŞIYOR

 

Öncelikle konserin açılışında Alman piyanist Bach'ın Kromatik Fantazi ve Füg eserlerini icra ederek başladı. Daha sonra Chopin'in Noktürn, Op. 55 Nr. 2, İki Mazurka, Sonap Op. 58, Allegro, Scherzo, Largo ve kapanışta da Finale eserlerini icra ederek tek perdede verdiği konserde dinleyicileri adeta büyüledi. Konser sonunda uzun süre ayakta alkışlanan ünlü piyanist İdil Biret'e Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler teşekkür ederek çiçek takdim etti. Fransız aksanıyla Türkçe konuşan ünlü piyanist İdil Biret, konser sonrası konuşmanın kendisi için çok zor olduğunu ifade ederken, ilk günkü heyecanı gözlerinden okunuyordu. Ünlü piyanist konser sonrası kitap ve eserlerinin kayıtlı olduğu CD'leri imzalayarak isteyen hayranları ile fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10