Meclis ikinci oturumu tamamlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapılan toplantı ile tamamlandı.  Çerkezköy Kent Konseyinde yapılan Meclis toplantısının ikinci oturumunda komisyonlara g?

Çerkezköy 4.05.2017 19:50:00 0
Meclis ikinci oturumu tamamlandı

BAŞKAN AKAY KATILMADI

 

Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmadığı toplantıya CHP’li Meclis üyesi Uğur Erem Başkanlık etti. Bir önceki oturumda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen “Belediye Başkanlığının 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı” görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede “ 2016 yılı gider bütçesinin 103 milyon 515 bin 310 TL tahmin edilmiş, 90 milyon 613 bin 71 TL olarak gerçekleşmiştir. Gerçekleşme oranı ise yüzde 87’dir. Gider bütçesinde 7 milyon 325 bin 483 TL ödenek iptal edilmiş, 6 milyon 212 TL ödenek 2017 yılına devredilmiştir. 2016 yılı gelir bütçesi 103 milyon 515 bin 310 TL tahmin edilmiş, yıl içinde 111 Milyon 788 bin 457,11 TL tahakkuk edilmiş, tahakkuk oranı yüzde 108’dir. 112 milyon 422 bin 540 TL brüt gelir ve 110 milyon 869 bin 348,42 TL net gelir gerçekleşmiştir. Gerçekleşme oranı yüzde 109’dur” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

FEN İŞLERİNE ARAÇ ALINACAK

 

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Fen İşleri Müdürlüğünün dilekçesi de karara bağlandı. Fen İşleri Müdürlüğüne 1 adet çekici, 1 adet damper dorse, 1 adet lowbed ve 2 adet kamyonun alınması oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen bir diğer madde olan Kent Konseyinin dilekçesi de karara bağlandı. Komisyonun raporunda “ Mülkiyeti TCDD’ye ait İstasyon Mahallesi 214 ada 1 parseldeki Çerkezköy gar sahasında bulunan ikinci derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen yerin TCDD tarafından talep edilen yazışmaların belediye adına yürütülmesine, Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesine komisyonca oy birliği kararı verilmiştir. Ancak Belediye Başkanlığına ait İstasyon Mahallesi 810/8 de bulunan 348 metrekare taşınmazında kent müzesi olarak değerlendirilmesi tavsiye kararımızdır” denildi. Komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Çerkezköy PTT Şube Müdürlüğünün dilekçesi görüşüldü. Okunan komisyon raporunda “ Çerkezköy PTT Şubesinin Kızılpınar Mahallesi ATM yeri için uygun bir yer bulunduktan ve düzenleme yapıldıktan sonra değerlendirilmesi ve mevcut belediye binamızda bulunan Kızılpınar PTT şubesinin kira süresinin beş yıl olarak uygulanması ve kira bedelinin aylık 100 TL olarak belirlenmesine her yıl sonunda kira artışlarının tüfeye göre yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. Mecliste komisyonun aldığı bu kararı oy birliği ile kabul etti. Gündemin bir diğer maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen belediye hisselerin satışı oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin son maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen İlçemiz Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği” talebi görüşüldü. Komisyon raporunda ise “ Söz konusu imar planı değişikliği ile bahsi geçen 7 metre genişliğinde yaya yolu kaldırılarak blok kitleleri genişletilmiş, yapılaşma koşulları blok nizam 6 kat olarak korunmuştur. Yapılan incelemeler ve müzakereler neticesinde 408 adayı bölen yedi metre genişliğindeki yaya yolunun kaldırılması, Atatürk caddesi ile diğer sokakların ve ticari kullanımların ilişkisini bozacağı, ayrıca blok kitlesindeki artışın donatı dengesini ve plan ana kararlarını olumsuz yönde etkileyeceği gerekçeleri ile komisyonumuzca uygun mütalaa edilmeyip oy birliği ile reddedilerek meclisin onayına sunulmuştur” ifadeleri yer aldı. MHP’li Meclis üyesi Hasan Sakallı, vatandaşın mağdur olduğunu ifade ederek, bu dilekçe ile ilgili kararın tekrar alınması gerektiğini kaydetti. Mecliste aldığı karar neticesinde komisyon kararının reddine, çalışmaların devamına olan kararı oy birliği ile kabul etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10