O yola Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı

Uzun yıllardır mülki idarenin ve belediyenin herhangi bir tasarrufu bulunmadığı Kuşbahçe yolu adeta dökülürken, 'Bu yolun sahibi kim' başlıklı haberimizin ardından tasarruf kullanan Çerkezkö

Çerkezköy 4.05.2017 19:52:00 0
O yola Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı

VATANDAŞLAR SÜREKLİ TEPKİ GÖSTERİYORDU

 

Çevre yolu alanı yaklaşık 15 yıl önce yapıldıktan sonra yol vasfını yitiren Kuşbahçe yolunda Çerkezköy ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir tasarrufu bulunmazken, yol orman yolu olarak vasıflandırılmıştı. Yıllar önce asfalt dökülen yolda şimdilerde araçlar geçmekte zorlanırken, zaman zaman çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Kuşbahçe'de yolun bozuk olmasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ TASARRUF KULLANARAK YOLU SAHİPLENDİ

 

Teknik olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ya da Çerkezköy Belediyesi'nin kontrol alanında bulunmayan ve imar dışı alan olarak belirlenen yolun yetkili mercilerce sahiplenilmiyor olması yolun geldiği noktada madalyonun diğer yüzünü tarif ederken, yapmış olduğumuz ‘Bu yolun sahibi kim?’ başlıklı haberimizle bitlikte tasarruf kullanan Çerkezköy Belediyesi yolu sahiplenerek tadilat ve onarım çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

 

TAMİR VE ONARIM YAPILACAK

 

Kuşbahçe yoluyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıllar önce otoban bağlantısı yapıldı diye Karayolları o yolu yol vasfından çıkardı ve planlarda yok. Yol ne Karayollarına ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ne de Çerkezköy Belediyesine ait değil. Yol bize ait olmamasına rağmen yine de Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli tamir ve onarımlarını yapacağız” dedi.

 

19 MAYIS TARİHİNE KADAR TAMAMLAYACAĞIZ

 

Kuşbahçe mevkiinde çeşitli etkinlik düzenlediklerine de değinen Başkan Akay, “vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları adına bugün itibariyle yol üzerinde çalışmalarımıza başlayacağız. Yapılacak olan tamir ve onarımların ardından da sıcak asfalt sereceğiz. Sıkıntılı olan yolu 19 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz bisiklet şenliğine kadar yetiştireceğiz. Diğer yandan Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılacak olan asfaltlama çalışmaları kapsamında Kuşbahçe mevkiinde bulunan lokantaya kadar olan yolu da asfaltlama çalışmalarına dâhil ederek o yolu da tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

YOLU KULLANILABİLECEK HALE GETİRİRİZ

 

Bir işletmenin açılış törenine katılmak üzere Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a destek olacaklarını belirterek, Kuşbahçe yoluyla ilgili olarak bir şeyler yapılacaksa kendilerinin de yardım edebileceklerini ve o yolu kullanılabilecek bir hale getirebileceklerini ifade etti.

 

BUGÜN İTİBARİYLE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

 

Vatandaşın isyanına kulak veren Çerkezköy Belediyesi tasarruf kullanırken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bugün itibariyle Kuşbahçe yolu üzerinde tamir ve onarım işlerine başlayacak. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10