551 öğrenciye uçan hava araçları ve drone eğitimi

Çerkezköy Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi işbirliği ile 'Genç Beyinler İcat Ediyor Projesi' kapsamında düzenlenen 'Uçan Hava Araçları ve Drone Yapım ve Tanıtım EÄ?

Çerkezköy 9.05.2017 21:43:00 0
551 öğrenciye uçan hava araçları ve drone eğitimi

“ÜÇ GÜN SÜRECEK”

 

Üç gün Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde sürecek olan ‘Uçan Hava Araçları ve Drone Yapım ve Tanıtım Eğitimi’, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nda görevli THK Basın Yayın Sorumlusu Erdem Sönmez ve THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Model Uçak Öğretmeni Ferhat Güney tarafından verildi. Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve Tepe İlkokulu öğrencilerine verilen eğitim programına Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Yüksel Selvi, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Kurucu Başkanı Nail İşçan katıldı.

 

“FAYDALI BİREYLER OLACAĞINIZDAN ŞÜPHEM YOK”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Kurucu Başkanı Nail İşcan “Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 16 Şubat 1925 tarihinde kuruldu. Atatürk, ‘İstikbal göklerdedir’ diyerek bir ülkenin havacılık konusunda gelişim göstermesi gerektiğinin önemine vurgu yapmıştır. Bu kapsamda ben de siz değerli öğrencilerimizin çok çalışarak gelecekte gerek havacılık sektöründe gerek diğer alanlarda vatanına milletine faydalı bireyler olacağınızdan şüphem yok” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİLER

 

Programda Türk Hava Kurumu Basın Yayın Sorumlusu Erdem Sönmez ve THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Model Uçak Öğretmeni Ferhat Güney, Türk Hava Kurumu’nun tarihçesinden bahsedip, yangın söndürme uçakları, ambulans helikopterler ve amatör havacılık branşları (Yamaç paraşütü, paraşüt, model uçaklar, yelken kanat ve planör) konularında öğrencileri bilgilendirdiler.

 

551 ÖĞRECİNCİ FAYDALANACAK

 

Toplam 551 öğrencinin faydalanacağı eğitim programlarında bugün Tepe Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Gülerçin İlkokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu; Perşembe günü Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Özel Uğur Lisesi, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi öğrencilerine ‘Uçan Hava Araçları ve Drone Yapım ve Tanıtım Eğitimi’ verilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10