''Borcu olan esnaflar yapılandırmadan mutlaka yararlansın''

Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ 19.8.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile borcu bulunan esnafların bu kanundan yararlanarak borçlarını yapılandırmasını istedi. Mayıs

Çerkezköy 11.05.2017 21:07:00 0

BAŞVURU SÜRESİ 25 KASIM 2016’DA SONA ERMİŞTİ

 

Ali Bozdağ yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın kamuya olan borcunun azaltılması için taksitler halinde ödenmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının arttırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması ve daha önce unutulmuş eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi ve işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanları getirilmişti. Bu başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona ermiş ve Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlarımıza, yapılandırılan tutarları peşin veya taksit halinde ödeme imkanı verilmiştir. Bu kapsamda yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Bazı vatandaşlarımız, Kasım 2016 tarihinde ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak kanuna eklenen yeni bir madde ile kendilerine son bir şans verildi” dedi.

 

‘’PEŞİN ÖDEYEN İNDİRİMDEN YARARLANACAK’’

 

Bozdağ açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırılması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte, 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir.6736 sayılı kanun kapsamında 2017 yılının ocak ayından itibaren ödemesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri 4 ay uzatılmıştır. Buna göre Ocak ayında ödemesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler de Haziran ayında ödenecektir. Diğer taksitler de ayni şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren 4 ay uzatılmış bulunmaktadır” şeklinde açıkladı.

 

CARİ DÖNEM ÖDEME ŞARTINI İHLAL EDENLERE HAK VERİLDİ

 

Başkan Ali Bozdağ şöyle devam etti; ‘’6736 Sayılı Kanunun getirdiği önemli şartlardan biri de taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir. Cari dönem ödeme şartını ihlal edenlere de hak verilmiş ve bu mükellefler cari dönem yükümlülüklerini Mayıs 2017 sonuna kadar yerine getirerek ya da çok zor durumda olmaları nedeniyle bu yükümlülüklerini yerine getiremediklerini tecil başvuruları ile belirterek kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir. Bu nedenle 6736 sayılı Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

 

‘’İLK İKİ TAKSİDİN ÖDENMESİ ŞART’’

 

Bozdağ, 6736 sayılı kanundan borçlu olanların yararlanması için iki taksidi ödemelerinin şartı olduğunu da belirterek; “6736 sayılı Kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksidin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükellefler, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini derhal taksitlerle 31 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükellefler de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs tarihi mesai bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükellefler ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10