ATATÜRK BÜYÜK KALKINMA HAMLESİNE TARIMDAN BAŞLAMIŞTIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününe katıldı.

Tekirdağ 15.05.2017 20:46:00 0
ATATÜRK BÜYÜK KALKINMA HAMLESİNE TARIMDAN BAŞLAMIŞTIR

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ilk olarak Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunulması ile başlanan çelenk sunma törenine Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende, Malkara kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çiftçi kuruluşları çelenk sundu. Çelenk sunma töreninin ardından Başkan Albayrak ve beraberindeki heyet Malkara Ziraat Odasını ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi. Daha sonra Çavuşköy Mahallesinde düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Albayrak, orada kurulan stantları gezerek çiftçilerden bilgi aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunulması ile başlanan programda, çiftçi Nuran Altayoğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuşma yaptı.

 

"ÇİFTÇİLERE VERDİĞİMİZ DESTEKLERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

 

Etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara'lı çiftçilere desteklerini vermeye devam edeceklerini belirterek, "Geldiğimiz günde Büyükşehir Belediyesinin 3 yılını doldurduğu ve önünde 2 senenin daha kaldığı sürede arzu ettiği yatırımları almıştır ve almaya devam edecektir. Ayın 25'inde muhtarlar çalıştayımız var Çerkezköy'de. Buradan muhtarlara söylüyorum. Hazır gelsinler bundan sonra iki sene için talepleri ne ise onları da masaya da yatıracağız. Sonunda 30 Mart 2019'a geldiğimiz zaman Sayın Ulaş başkanla beraber Malkara verdiğimiz sözleri yerine getirmenin ve bunu size ispatlamanın mutluluğu içerisinde karşınızda hesap vereceğiz. Türkiye'nin önemli tarım ve hayvancılık merkezi olan Tekirdağ'da ve tarım ve hayvancılığın başkenti olan Malkara'da bu tür yatırımların yürümesi gerekiyordu. Bizde her türlü ihtiyaca cevap verecek Malkara'daki çiftçilerimize ve tarımcılıklarımıza gereken desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

"BAŞTA ZÜBEYDE HANIM OLMAK ÜZERE TÜM ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

 

Albayrak konuşmasında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutladı. Albayrak, "Ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşından çıktıktan sonra en büyük kalkınma hamlesine Tarımdan başlamıştır. Kendisinin her türlü idealleri bizim için geleceğe dönük olan ideallerdir. Mustafa Kemal Atatürk bizim ebedi önderimizdir. Bizim yeni bir önder arama lüksümüz yok ihtiyacımızda yok. Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri de bizlere ebediyen yol gösteren olacaktır. Son günlerde üzülerek izliyorum televizyonlarda, bir takım bedbahtların sapkın kişilerin ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'e ip atmak adına bugün hepimizin annesi saygıyla andığımız Zübeyde hanım için ve evladı için çok kötü sözler söylemeye başlandı. Biz bunları gerek protestomuzu büyükşehir belediye olarak bildiri yayınlayarak yaptık. Elbette adalet önünde hesap vereceklerini ve gereken cezayı alacaklarından inancım tamdır. Ama şunu herkes bilsin Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir. Öncelikle başta Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm anneleri saygıyla sevgiyle selamlıyor anneler gününü, ayrıca çiftçiler günü ve eczacılar günüde kutluyorum" dedi.

 

"ÜRETİCİLERİMİZİN SORUNLARININ, TEK TEK ÜSTÜNE GİDİYORUZ" 

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise konuşmasında, çiftçileri önemsediklerini ifade ederek, "Kadir Başkanımızla beraber Malkara'nın sorunlarına yönelik kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli planlar yapıyoruz. Bizler bir şehrin geleceğini planlıyoruz. Malkara'nın geçmişine gidersek son 3 senede Malkara'lı üreticinin yerel yönetimlerden, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden ve Malkara Belediyesinden aldığı yatırım şimdiye kadar aldığı tüm yerel yönetim yatırımlarından daha fazla. Bizler üreticimizin kıymetini biliyoruz. Üreticimizin bütün sorunlarının tek tek üstüne gidiyoruz. Üreticimizi ekonomik anlamda güçlendirecek çok projeye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile imza atıyoruz" dedi.

 

Çiftçiler gününde çekilişle katılanlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şanslı çiftçilerin kurasını da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  belirledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10