Tekirdağ'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Süleymanpaşa, Hayrabolu, Çorlu, Marmaraereğlisi  ve Malkara'da çeşitli etkinlikle kutlandı.

Tekirdağ 19.05.2017 19:52:00 0
Tekirdağ

SÜLEYMANPAŞA’DA ÇOŞKU TAVAN YAPTI

 

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün anıta çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de anıta sunuldu. Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, öğrenciler ve gaziler katıldı. Anıttaki program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla tamamlandı. Sahil dolgu sahada devam eden ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da yer aldığı etkinliklerde öğrenciler halk oyunları, spor aktiviteleri ve şiir dinletisini sundu.

 

BAYRAMINI KUTLADI

 

Çorlu’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 98'nci yıldönümü Atatürk anıtındaki programla başladı. Çorlu Kaymamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın da katıldığı kortej çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik spor Bayramı'nın kutlamanın heyecanının yaşandığını belirterek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün siz değerli gençlerimize armağan ettiği bu bayram hepinize kutlu olsun" dedi. Cumhuriyet parkında Çorlu Anadolu lisesinden 1059 öğrenci verdikleri mini konserin ardından Türkiye haritası ve Mustafa Kemal Atatürk imzasından oluşan koreografi yaptı.

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Malkara’da da çeşitli etkinlikle kutlandı. Saat 10.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen töreneMalkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Barış Kurt, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Kadir Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulması, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan tören programına öğrencilerin okuduğu şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunması ile devam edildi. Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Beyzanur Köknel Çocuğuma Öğüt, Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi öğrencisi Sinem Kolburan Şu Sonsuz Koşu, Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Erkay Moloz Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Yüksel Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudular.

 

Şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunmasının ardından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen sportif etkinliklerde derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Barış Kurt, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Kadir Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın,  İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış ve Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç öğrencilere ödülleri takdim ettiler. Yapılan ödül törenleri sonrasında Malkara İlçe Spor Merkezi sporcularının taekwondo ile muaythai gösterileri, Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin folklor gösterileri, Malkara Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının gösterilerinin ardından tören programı son buldu.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Marmaraereğlisi'nde coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törenlere, Sahildeki tören alanındaki kutlama programıyla devam edildi. Programa İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, İlçe Garnizon Komutanı Topcu Albay Erkan Yasan, Belediye Başkanı İbrahim Uyan başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerinde, Marmaraereğlisi Belediye Spor Kulübü Judo takımı, Öğrencilerin Jimnastik gösterileri, Okulların halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Törenler yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kupalarının verilmesiyle son buldu.

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

 

Hayrabolu’da 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kaymakamlık önünde gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Yavuz Özer'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende Hayrabolu Kaymakam Vekili İsmail Altan Demirayak, Garnizon Komutanı Adem Yelmen, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Törene, Hayrabolu Kaymakam Vekili İsmail Altan Demirayak, Garnizon Komutanı Adem Yelmen, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Cumhuriyet Savcısı Tanju Çatlı, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Törende judo gösterisi büyük ilgiyle izlenirken, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10