Türk Metal AC Elektrikte grev kararı aldı

Türk â€“İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak Türk Metal Sendikası Çorlu Şubesine bağlı AC Elektrik San. Dış Tic. Ltd. Şti. işyerind

Çerkezköy 19.05.2017 19:53:00 0
Türk Metal AC Elektrikte grev kararı aldı

“KARARIMIZDAN DÖNMEYECEĞİZ”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-iş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak “ Çorlu Şubemize bağlı ve 100 sendika üyemizin çalıştığı Çorlu Avrupa Serbest Bölgesindeki  organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren AC Elektrik San. Dış.Ticaret.Ltd.Şti. işyerinde bir süredir sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde anlaşma sağlanamamasının ardından  Sendikamız Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda önceki gün greve çıkıldı. Grev yerinde Türk metal Sendikası Çorlu Şubesi Başkanımız Baki Polat olmak üzere Türk-İş'e Bağlı bölgemizdeki tüm Sendika Şube Başkanlarımız hazır bulunduğu ve burada basın açıklaması yaptık. Türk-İş olarak sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimiz  sonuna kadar yanındayız ve haklarını alana kadar da bu haklı kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaptığımız açıklamalarda ise işverene  haklı olduğumuzu  ve inadından vazgeçmesini belirttik. Türk Metal Sendikası olarak bu güne kadar hiçbir sendika üyemizi mağdur etmedik, etmeyeceğiz  ve de ettirmeyeceğiz. Biz üyelerimizin hakkı olanı talep ettik. Tüm üyelerimize ve teşkilatımıza grevimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

AC ELEKTRİK ÇALIŞANLARI HALAYLAR ÇEKEREK OYNADI

 

Murat Koçak’ın basın açıklamasının ardından İşyerine ‘Bu iş yerinde Grev var’ yazısı asan AC Elektrik çalışanları daha sonra sendika başkanları ile birlikte saygı duruşunda bulunup istiklal marşını okudular. Fabrika önünde hep birlikte halay çeken AC Elektrik çalışanları: “Sendikamızın bizler için toplu sözleşmede talep ettiği hakkımızı verilene kadar bu grevimiz devam edecek.”dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10