YENİ İBADETHANE DUALAR İLE AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Müftülüğü tarafından düzenlenen Mehmet İlhan Mescidi açılışına katıldı.

Süleymanpaşa 29.05.2017 02:05:00 0
YENİ İBADETHANE DUALAR İLE AÇILDI

100. Yıl Mahallesi Şehit Elmashan Sokak'ta yapılan Mescit açılışına Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur, Tekirdağ Eski İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"İBADETHANELER AYNI ZAMANDA EĞİTİM YUVASIDIR"

 

Okunan Kuran tilavetinin ardından ilk sözü Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt aldı. Yurt konuşmasında ibadethanelerin tarih boyunca var olan medeniyetlerin merkezi olduğunu belirterek "Müslüman cemaatler de kendi medeniyetlerini kurdukları yerde önce camilerini kurmuşlar, onun etrafında diğer sosyal donatıları kurmuşlar, onun etrafında da şehirler gelişmiştir. Camiiler, ibadethaneler sadece ibadet yeri değil, insanların eğitildiği yerler de olmuştur. Önemli devlet kararlarına ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda insanların dertleştiği, diğer sosyal ihtiyaçlarını karşıladığı, komşuluk ilişkilerinin yaşandığı, sosyal dayanışmayı ortaya çıkardığı yerler haline gelmiştir. Günümüzde de buna benzer faaliyetler icra edilmeye devam ediliyor. Son zamanlarda camiiler yalnızca beş vakit namazların kılındığı, cenazelerin kaldırıldığı yerler olarak inşa ediliyor. Bu bir eksiklik' Bu anlamda hem eğitim hem de ibadet ihtiyaçlarını karşılayan binaların daha fazla inşa edilmesi gerekiyor. Mehmet İlhan Mescidi de hem eğitim hem de ibadet açısından büyük bir eksikliği kapatacaktır. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

 

"İSLAM BARIŞ, KARDEŞLİK DİNİDİR"

 

Aslan Yurt'un konuşmasının ardından sahneye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Ne mutlu bize ki İslam dininin mensubuyuz. Ne mutlu bize ki alemlere rahmet olan bir peygamberimiz var. Dinimizde kardeşlik, barış ve sevgi temel esastır. Bizi buluşturan da camiler, mescitlerdir. Atalarımızdan aldığımız ahlak doğrultusunda bu  yerleri korumak bizim görevimizdir. Herkes peygamberimizin Veda Hutbesi'ni çok iyi okusun. Dünyanın ilk insan hakları evrensel beyannamesi Veda Hutbesi'dir. Ben Veda Hutbesi'ni her okuduğumda kendime dersler çıkarıyorum. İslam dinin terörle bağdaştırılmasını asla kabul etmiyorum. Müslümanlık terörle bağdaşmaz. Müslümanlık insanlık, kardeşlik dinidir. Mehmet İlhan Mescidinin hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan ayı da tüm Müslüman âlemine barış, kardeşlik getirsin." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt ve Tekirdağ Eski İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından Mehmet İlhan Mescidinin inşaatına yardım eden hayırsever iş adamlarına hediyeleri takdim edildi. Tören kurdele kesimi ile son buldu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10