ADD'de Orhan güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, 9'uncu Olağan Genel Kurulunu dün gerçekleştirirken, iki dönemdir Dernek Başkanlığını yürüten mevcut başkan Dündar Orhan üyelerin

Çerkezköy 29.05.2017 02:31:00 0
ADD

Saat 14.00’da dernek binasında gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divan öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan; “Bugün 9. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Derneğimizin 17 yıllık mazisi bulunuyor. Atatürkçü Düşünce Derneği ise 19 Mayıs 1989 yılından bu yana 28 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Kongremize katılarak bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ONUR VERİCİDİR”

 

Dündar Orhan’ın konuşmasının ardından Divan Başkanlığı’na ADD Çerkezköy Şubesi eski Başkanı Ali Çevikyiğit, Kâtip Üyeliğe Fevzi Özbay ve Muammer Soyak oy birliği ile seçildi. Gündem öncesi konuşan Dernek üyelerinden İlhan Temur Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sahip çıkılması gerektiğini kaydederek “ Bugün Atatürkçü Düşünce Derneğinin tabelasının olması bile umuttur ve güvendir. Bu derneğe sahip çıkalım destek olalım. Buraya gelmeniz ayrı bir onur vericidir” dedi.

 

“HER ŞEYİMİZİ SATTILAR”

 

ADD Çerkezköy Şubesi Eski Başkanı Ali Çevikyiğit bir konuşma gerçekleştirdi. 17 yıl önceki Türkiye ile şimdi ki Türkiye’yi karşılaşma yapan Çevikyiğit “ Bu süreç içinde Cumhuriyet’in genleriyle oynandı. Bu süreç içinde tahmin edemedik. 17 yıl sonra Türkiye nasıl olacak diye sormamız gerekiyor. Orta Doğuda çok büyük olayların olacağı görülmektedir. Bunları bize hissettirmeden bizlere algı operasyonları ile olayları anlamayaz hale getirdiler. Anlayan bizlerin anlayamamasını sağlıyorlar. Biz geçmişten bugüne kadar Avrupa birliğine gireceğiz diye, Amerika dostumuz diye her şeyimizi, fabrikalarımızı, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı ve tümünü yabancı şirketlere sattık. Şimdi ise hiçbir şeyimiz kalmadı. Şimdi bu durumdan lütfen halkı suçlamasınlar. Çünkü kurtuluş halkın kendisindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alan bizler onların davranışı gibi davranış sergileyerek ülkemiz içinde önemli adımlar atmış da olacağız” diye konuştu.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Toplantıda derneğin iki yıllık çalışma raporu Dernek Başkanı Dündar Orhan tarafından okunurken, oy birliği ile kabul edildi. Denetim Kurulu raporununda oy birliği ile kabul edildiği toplantıda tahmini bütçe ise 16 bin 500 TL olarak belirlendi. Seçimlere mevcut başkan Dündar Orhan tek aday olarak girerken, üçüncü kez üst üste başkanlığa, oy birliği ile seçilmiş oldu. Dündar Orhan Başkanlığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesinde yönetim kurulunda Kenan Yoleri, Bülent Kurtaran, Özmen Oral, Hülya İğdeli, Aynur Tutkun, İlhan Temur yer alırken yedeklerde ise Uğur Ayvaz, Muammer Soyak, Gürkan Özdemir, Bülent Kurtaran, Fikriye Kara, Münevver Güçlü, Ali Lofça, Şule Şenay yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10