Şoförlere Ramazan uyarısı

Çerkezköy şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, Ramazan ayı nedeniyle şoförlere önemli uyarılarda bulundu. Başkan As, Ramazan ayında oda üyeleri başta olmak üzere t?

Çerkezköy 29.05.2017 23:52:00 0
Şoförlere Ramazan uyarısı

KALP KIRMAYALIM, HOŞGÖRÜLÜ VE SAYGILI OLALIM

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, oruçlu olan bazı kişilerin normal zamandan daha sinirli olduğunu ve sinirlerine hakim olamayarak tatsız olayın yaşanmasına neden olduğunu ve bunların yaşanmaması içinde bu ayda insanların birbirlerine karşı daha saygılı ve hoşgörülü davranması gerektiğini belirtti. As; “Ramazan ayı biz Müslümanlar için büyük bir önemi olan çok kutsal bir ay olmasının yanında hoşgörü, saygı ve de kardeşlik ayıdır. Bu nedenle tüm şoförlerin Ramazan ayı içinde vatandaşlara karşı daha hoşgörülü  davranmaları gerekmektedir. Oruç tutan şoför arkadaşlarımız araç kullanırken her zamankinden daha dikkatli, olmaları gerekmektedir. Çünkü açlık, susuzluk ve de yorgunluk nedeniyle reflekslerin yavaşlaması ve dikkat daralması tehlikesine karşı, sürücülerimizin biz kısmında direksiyon hakimiyeti zayıflama durumu görülmekte ve bu duruma meydan verilmemesi için çok daha dikkatli davranmaları gerekmektedir. Bizler yaz, kış demeden vatandaşın hizmetinde çalışan kişiler olarak Ramazan ayında da trafikte üzerimize düşeni eksiksiz ve en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Biz her ne kadar trafik kurallarına ihlal etmeden uyar ve de uymayanları da uyarırsak kazalar en aza iner” dedi.

 

İFTAR SAATİNDE ACELE ETMEYİN

 

Mustafa As , iftar saatinde sürücülerin eve yetişeceğim diye acele etmemeleri gerektiğini belirterek, “Özellikle Ramazan ayında sürüclerimizin iftar saatlerinde, eve yetişebilmek için acele ettikleri  ve acele eden sürücülerin  bir kısmının kaza yaparak yaşamlarını yitirdiklerini görmüyoruz. Buna meydan vermemek için aceleye hiç gerek yok. Acele eden sürücüleri trafiği felç ederek tehlikeye attıkları gibi trafik güvenliğinide tehlikeye düşürmektedir. Bunlara meydan verilmemesi için oruç tutan sürücülerimizin çok ama çok dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Bu nedenle bu ay içerisinde tüm şoför esnafımız ve tüm özel sürücüler olmak üzere bir birlerine olduğu gibi vatandaşlara karşı da saygılı, sabırlı ve hoşgörülü olsunlar. Aksi halde beklenilmeyen, can yakan kazalar yaşanabilir. Lütfen kazalara meydan vermeyelim” diye konuştu. As, şoför esnafının ve vatandaşların Ramazan’ını da kutladı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10