Mahalle iftarlarında oruçlar açılacak

Ramazan Ayı'nın önemli bir geleneği haline gelen ve Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarları programları bu yıl da toplamda 7 mahallede gerçekleştirilecek. İlk olarak bugün düzenlene

Kapaklı 31.05.2017 21:16:00 0
Mahalle iftarlarında oruçlar açılacak

İLK PROGRAM UZUNHACI MAHALLESİ’NDE

 

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları programı yedi mahallede farklı akşamlarda gerçekleştirilecek. Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde tüm mahalleliyi bir araya getirerek toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen iftar programlarının yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 1 Haziran Perşembe günü Uzunhacı Mahallesi’nde başlayan iftar yemeği ve etkinlik programı 6 Haziran’da Karlıköy Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikler ve iftar programları sırasıyla ise 8 Haziran’da Bahçeağıl Mahallesi’nde, 13 Haziran’da Yanıkağıl Mahallesi’nde, 15 Haziran Pınarça Mahallesi’nde, 20 Haziran’da Kapaklı Recep Güven Parkı’nda ve 22 Haziran’da son olarak Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenecek.

 

“İFTAR SOFRALARINA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”

 

Mahalle iftarları ve etkinliklerde vatandaşlarla buluşmayı hedeflediklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Ramazanın bereketini ve huzurunu birlikte paylaşıyoruz. Mahalle iftarları ve etkinliklerimizde vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. Bu iftar sofralarıyla mahalle kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz. Kurulan sofralar samimiyeti, kardeşliği ve komşuluğu eski Ramazanlar gibi yaşatacak. Ramazan ayı, insanların manevi duygularını artıran en bereketli en güzel aylardan biridir. Ramazanın bereketini aynı masada paylaşmak ve manevi duygularımıza birlikte güç katmak için tüm halkımızı iftar sofralarımızda buluşmaya davet ediyoruz. Ayrıca Recep Güven parkımızda her akşam iftar veriliyor. İftar yemeklerine de katkı ve destek veren herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10