Uyuşturucu illeti aldı başını gidiyor

Tüm önleyici tedbirlere rağmen uyuşturucu illeti aldı başını gidiyor. Bonzai adı verilen sentetik uyuşturucu madde kullanımının gençler arasında her geçen gün artması ve kolay şekilde ulaşılma

Çerkezköy 31.05.2017 21:34:00 0
Uyuşturucu illeti aldı başını gidiyor

ARTIŞ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

 

Son yıllarda büyük bir artış gösteren uyuşturucu illeti, Çerkezköy’de de aldı başını gidiyor. Önceki gün Atılım Beton kavşağı üzerinde yol kenarında baygın halde yatan bir kişi sağlık ekipleri tarafından güçlükle ambulansa alınarak Çerkezköy Devlet Hastanesine götürüldü.

 

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

 

Gündüz vakti şehrin merkezinde gençler çekinmeden bonzai kullanmaya başladıysa, burada yanlış giden bir durum var diyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yetkililerin şapkayı önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. İlerleyen süreçte bu illeti almak için para bulamayan gençler, istenmeyen olayların yaşanmasına neden olabilir. Bu tür maddeler nereden temin ediliyorsa, yetkililerin işe el atıp bu merkezleri kurutmak adına inlerine girip, yok edilmesi lazım. Eğer gençler bizim geleceğimiz ise, geleceğimize çok geç kalmadan sahip çıkmamız lazım” serzenişinde bulundular.

 

DAKİKALARCA İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR

 

Polis ile sağlık ekipleri her gün onlarca vakaya müdahalede bulunurken, kimisi tedaviyi kabul ediyor kimisi de çıkardığı taşkınlık ile ekiplere zor anlar yaşatıyor. Önceki gün Atılım Beton Kavşağı üzerinde baygın halde yatan bir şahıs ihbarı alan ekipler, olay yerine gittiklerinde sentetik uyuşturucu kullanan M.O. ile karşılaştılar. Polis ve sağlık ekipleri yarı baygın halde olan şahsı dakikalarca ikna etmeye çalıştı.

 

OLASI BİR CAN KAYBINI ÖNLEDİLER

 

Dakikalar sonra güçlükle ikna edilen M.O., ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Evli ve çocuk sahibi olduğu öğrenilen M.O.’nun sentetik uyuşturucu maddeyi kullandıktan sonra vızır vızır işleyen Çorlu Çerkezköy arasındaki yolun yağmur suyu kanalında sızdığı ifade edildi. Yoldan geçen vatandaşlar M.O.’yu görerek polis ve sağlık ekiplerine haber vermeleri yoğun trafik akışında olası bir can kaybını da önlemiş oldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10