Vatan, Hırsızların Uğrak Noktası Oldu

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 109. Şubesini Çerkezköy'de, Atatürk Caddesi üzerinde açan Vatan Computer, bir hırsızlık vakasıyla daha karşı karşıya kaldı. Vatan Computer Teknoloji Mağazas

Çerkezköy 5.06.2017 10:16:00 0
Vatan, Hırsızların Uğrak Noktası Oldu

Gece saat 04.30 sularında meydana gelen hırsızlık olayında Vatan Bilgisayar beşinci kez soyulmak istendi. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; gecenin karanlığını fırsat bilen altı kişi panelvan tarzı bir araç ile kaldırıma çıkarak mağazaya yanaştıkları ve ardından da araç ile mağazanın elektronik kepenği ile camı kırdıkları ifade edildi.

 

GECENİN KARANLIĞINDA KAYIPLARA KARIŞTILAR

 

Duyarlı bir vatandaş şahsıları fark ederek durumu 155 Polis imdat hattına bildirdi. Kısa süre içinde olay yerine intikal eden Asayiş Büro Amirliği ekipleri kaldırım üzerinde duran aracın önüne kendi araçlarını park ederek şahısların kaçmasını engellemek istedi. Olay yerinden araç ile kaçamayacaklarını anlayan altı kafadar yaya olarak kaçarken, polis ekipleri uyarı amaçlı havaya ateş açsa da gözü dönmüş şahsılar arkalarına bile bakmadan gecenin karanlığında kayboldukları öğrenildi.

 

ARAÇ TA PLAKA DA ÇALINTI

 

Şahıslar araçtan inmeden önce Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin aracına çarparak maddi hasar oluştururken, yakalanacaklarını anlayınca yaya olarak kaçtıkları öğrenildi. Ekipler aptıkları inceleme de şahısların çalıntı araç ile mağaza önüne geldikleri ve çalıntı aracın plakasının da çalıntı olduğu tespit edildi.

 

İKİNCİ BİR ARAÇLA KAÇTILAR

 

Olay yerinden kaçarak kayıplara karışan şahısların başka bir sokakta bıraktıkları yine çalıntı lüks bir araç ile kaçtıkları tespit edildi. Beşinci kez soygun teşebbüsü ile karşı karşıya kalan Vatan Bilgisayar mağazasının tüm camlarına geçtiğimiz ay elektronik kepenk takılarak güvenlik önlemi alınmıştı.

 

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında iki, Mart ve Nisan aylarında da birer kez soyulan Vatan Bilgisayar son olarak da sabaha karşı beşinci kez soyulmak istendi. Asayiş Büro Amirliği ekipleri Vatan Bilgisayar mağazasını soymaya çalışan altı kişiyi yakalamak için çok yönlü soruşturma başlattı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10