El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Belediyesinin Kültür Sanat Kursları kapsamında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Merkezi iş birliği ile açtığı 18 kursu başa

Çerkezköy 6.06.2017 22:25:00 0
El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde açılan serginin açılışına Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ile çok sayıda davetli katıldı.

 

“HAYAT BOYU YOLCULUĞUN EN ÖNEMLİ REHBERİDİR”

 

Bu yıl ki öğrenme şenliğini öğren, öğret ve üret sloganıyla başlattıklarını kaydeden Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Çünkü eğitim sadece okul yaşantısıyla sınırlı bir süreç değildir. Eğitim; değişen ve gelişen çağa ayak uydurmanın zorunluluğu, her bireyin hayat yolculuğunun en önemli rehberidir. Bu nedenle halk eğitimi merkezleri Hayat Boyu öğrenme merkezlerine dönüşerek “ Her zaman her yerde herkes için eğitim” ilkesinden hareketle, tüm bireylere yaşam boyu ihtiyaç duyacakları alanlarda eğitim alabilme imkanlarını sağlayan kurumlar olarak hizmet vermektedir” diye konuştu.

 

“MUTLULUK VE GURUR KAYNADIĞIR”

 

Okuma yazmada 61 kursun açıldığını ve 208 kursiyerin belge aldığını kaydeden Akman “ Mesleki ve teknik kurslarda 227 kurs açılmış 5962 kişi mesleki belge almıştır. Sosyal ve Kültürel kurslarda açılan 318 kursa devam eden 5943 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Toplamda 606 kurs açılmış ve bu kurslardan 12 bin 307 kursiyerimiz belge almıştır. Çerkezköy Belediyesi işbirliğiyle 26 kurs açılmış 1050 kişi belge almıştır. Geçen yıl üniversite kurslarımıza devam eden 120 öğrenciden 97’si üniversiteye yerleşmiş, bu yılda 189 mezun öğrenci, kurslarımıza devam etmektedir. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği kurslarımıza katılımın her geçen yıl artarak devam etmesi, bizler için mutluluk ve gurur kaynadığıdır” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akman “ Her zaman, her yerde, herkes için eğitim diyerek hizmet veren kurumumuzun, her zaman yanında olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban olmak üzere, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çalışmalarımızda bizlerle iş birliği yapan ÇTSO’ya, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne, Çerkezköy Kent Konseyine, Çerkezköy Sakatlar Derneğine, fabrika ve işletmelere, okul müdürlüklerine, imkanlarını bizlerle paylaştıkları ve iş birliğinde bulundukları için, duyuru ve haberlerimizi Çerkezköylülere ulaştıran değerli basınımıza teşekkür ediyor, iş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu,

 

18 FARKLI BRANŞTA KURS AÇILDI

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Merkezi iş birliği ile bu yıl 18 kurs açtığını ve 1377 kursiyerin bu kursları başarı ile bitirdiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, uzun ve yorucu bir eğitim ve öğretim döneminin ardından kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerinin sergileneceğini kaydetti.

 

TEMEL HEDEF ÜRETİMİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMEK

 

Çerkezköy Belediyesi olarak önemli bir hedeflerinin vatandaşların, özellikle ev hanımlarının eğitimine katkı sunmak, destek olmak olduğunu ifade eden Akay “ Temel hedeflerimizden bir tanesi vatandaşlarımızı, özellikle kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek, geleceğimize, kendi geleceklerine katkı sunmaları, ışık olmalarını sağlamaktır. Çerkezköy Belediyesinin kursları parmakla sayılı kursiyerlerden buralara gelmiştir. Mahalle evleri, kültür ve sanat merkezleri ile kurs ve kursiyer sayılarımız artıyor. Kurslarda emeği geçen öğretmenlerimize, kursiyerlerimize ve görevlilere teşekkür ediyorum. Çerkezköy’ün son 6-7 ayda eğitim ve öğretimde, hissedilir derecede önemli bir noktaya gelmesinde büyük emekleri olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e emekleri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜNÜN ANISINA HEDİYELER VERDİLER

 

Akay’ın konuşmasının ardından Burhan Öztürk ‘ün oyun düzenlemesini yaptığı, eğitmen Halil İbrahim Karakaş yönetimindeki İzmir Zeybek ekibi katılımcılara muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Açılış kurdelesinin hep birlikte kesilmesinin ardından birbirinden değerli ürünlerin yer aldığı bütün standları gezen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz

 

Akay alışveriş yapmayı ihmal etmezken, kursiyerlerde protokol üyelerine günün anısına hediyeler takdim ettiler. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tüm Çerkezköylü vatandaşların bu güzelliği görmesi için Cuma günü akşamına kadar açık kalacak olan yıl sonu sergisine herkesi gezmeye davet etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10