Yaşayan Tarih'in heykeli dikildi

Uzun yıllardır Tekirdağ tarihi üzerine araştırmalar yapan, kitaplar yazan, yaşayan tarih olarak anılan Mehmet Serez'in Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli, kurulmasına büyük emek ver

Süleymanpaşa 11.06.2017 17:34:00 0
Yaşayan Tarih

Mehmet Serez heykelinin açılışını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte yaptı.

 

EŞKİNAT: “SEREZ’E TEKİRDAĞ HALKI ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

 

Törende konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Mehmet Serez’in Tekirdağ’ın tarihini ortaya çıkarmada yaptığı katkılara değinerek, “Mehmet Ağabey’i çocukluğumdan bu yana tanırım. Tekirdağ’ın geçmişini günümüze taşımak için gösterdiği azmi çok yakından biliyorum. Onun emekleri sayesinde şu anda bahçesinde bulunduğumuz Tekirdağlı vatan şairimiz Namık Kemal’in Evi hayata geçirilmiştir. Kendisine Süleymanpaşa ve Tekirdağ halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu şükran duygusunun bir tezahürü olarak, Mehmet Serez’in heykelini, Tekirdağ’da en çok yakışacak yer olan Namık Kemal Evi’nin bahçesinde açmaktan büyük gurur duyuyorum,” açıklamasında bulundu. Konuşmasının ardından Serez’in elini öpen Eşkinat, ilerleyen yaşına rağmen törene katıldığı için teşekkür etti.

 

MEHMET SEREZ: “GURURLUYUM”

 

Eşkinat’ın ardından konuşan Araştırmacı-Yazar Mehmet Serez ise kendisine gösterilen ilgi ve teveccüh için teşekkür etti. Serez, “Yıllardır Tekirdağ’ın tarihi ile ilgileniyorum. Amacım bu şehre hizmet etmek ve tarihimizi gelecek kuşaklara aktarabilmekti. Bu çalışmalar benden sonra gelecek araştırmacılar tarafından da sürdürülecektir. Çalışmalarımın hürmete değer bulunmasından, burada bir heykelimin yapılmasından dolayı gururluyum. Bana bu mutluluğu yaşatan başta Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi. Mehmet Serez Heykeli’nin açılış törenine Başkan Eşkinat, Vali Ceylan ve Mehmet Serez’in yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer ile Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, Serez'in ailesi, çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10