Oruçlar iki farklı noktada açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle iftarlarının yedincisi Bağlık Mahallesi'nde kuruldu. İki farklı noktada kurulan iftar sofraları ile yüzlerce Çerkezköylü, birlikte oruçlarını

Çerkezköy 13.06.2017 18:09:00 0
Oruçlar iki farklı noktada açıldı

DAYANIŞMA RUHUNA KATKIDA BULUNUYORUZ

 

Bağlık Mahallesi Muhtarlığı önündeki alan ve Salı Pazarı’nda kurulan iki ayrı iftar sofralarına Bağlık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca her mahallede iftar sofrası kurulduğunu ve mahalle sakinleri ile iftar sofralarında buluşulduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ramazan Ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Çerkezköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

HAYIRLI RAMAZANLAR DİLEDİ

 

Başkan Akay konuşmasının devamında ise, “Bu Ramazan ayında bugüne kadar Fatih Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Veliköy, Yıldırım Beyazıt, Cumhuriyet ve Fevzipaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelme, iftar yapmanın mutluluğunu yaşamıştık. Bugün de Bağlık Mahallesi sakinleri ile bir arada olma, iftar yapma, sohbet etme imkanını, mutluluğunu yakaladık. İftarlarımıza katılan, bizler ile birlikte oruçlarını açan tüm Bağlık Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BİRLİKTE İFTARLARIMIZI AÇIYORUZ

 

Mahalle iftarlarının bugün GMKP Mahallesi’nde kurulacak olan iftar sofralarıyla devam edeceğini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Mahalle iftarlarının dışında 14 Haziran Çarşamba günü Çerkezköy’de görev yapan tüm kamu çalışanları, kooperatifler ve muhtarlar ile Kapalı Otopark üzerinde kurulacak olan iftar sofrasında bir araya geleceğiz. 15 Haziran Perşembe günü Kapalı Pazar Yeri önünde Pazar esnafı ile 16 Haziran Cuma günü Engelliler Derneği önünde engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile 17 Haziran Cumartesi günü ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ve esnaflar ile birlikte Kapalı Otopark üzerinde kurulacak olan iftar soframızda bir araya gelip, iftarlarımızı açacağız” diye konuştu.

 

ÇİFT YÖNLÜ OLARAK İFTAR SOFRALARI KURULACAK

 

Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşerilerimizi görmekten, onlar ile oruçlarımızı açmaktan büyük memnuniyet duyacağız diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarımızda toplam 22 bin hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Son olarak Atatürk Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak ve 5 bin kişilik iftar sofrası kurulacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ile mahalle iftarlarını tamamlayacağız” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10