Katliam gibi kazadan mucizevi kurtuluş

İstanbul'dan yola çıkan ve Atılım Beton Kavşağı'nda trafik kazası geçiren araç sürücüsü Kerem Temel'in kullandığı araçta bulunan toplam yedi kişi yaralandı. Gece saatlerin

Çerkezköy 14.06.2017 10:52:00 0
Katliam gibi kazadan mucizevi kurtuluş

EVLERİNE KISA BİR MESAFE KALA KAZA YAPTILAR

 

Dün gece saat 01.00 sularında meydana gelen trafik kazasında aynı araç içerisinde bulunan Dicle Zozan Sami (6), Nazlı Zilan Temel (6), Hivda Bahar Sami (13), Sibel Temel (21), Turgay Temel (27), Havurzemin Temel (55) ve Kerem Temel (56) yaralandı. Kaza iddiaya göre şu şekilde gelişti; İftar için İstanbul’a akrabalarına giden aile, gece geç saatlerde dönüş yoluna geçerken evlerine kısa bir mesafe kala trafik kazası geçirdiler.

 

TABELA ŞANS ESERİ ARAÇ ÜZERİNE DÜŞMEDİ

 

59 JB 595 plakalı aracın sürücüsü Kerem Temel (56) Atılım Beton Kavşağı’na yaklaşık yüz metre kala, direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çıkarken, refüj üzerinde bulunan Karayollarına ait tabela direğinin bir ayağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle direğin bir ucu koparken, tabela da üzerine düştü. Araç sürücüsü son anda yaptığı manevra ile tabelanın araç üzerine düşmesini kıl payı ile engellemiş oldu.

 

ARAÇ İÇERİSİNDE BULUNAN YEDİ KİŞİ YARALANDI

 

Kazanın ardından araç içerisinde bulunan Dicle Zozan Sami (6), Nazlı Zilan Temel (6), Hivda Bahar Sami (13), Sibel Temel (21), Turgay Temel (27), Havurzemin Temel (55) ve Kerem Temel (56) yaralanırken, yoldan geçen vatandaşlar tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri yaralıların kaldırıldığı bilgisini aldıktan sonra, kaza mahallinden ayrılırken, trafik polisleri ise kaza yerini araç trafiğine kapatarak güvenlik önlemi aldılar.

 

YOLA TOPRAK DÖKÜLÜRKEN, ARAÇ PARÇALARI DA YIKANARAK TEMİZLENDİ

 

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri hurdaya dönen araçtan yola savrulan parçaları yıkayarak temizlerken, yola dökülen mazotu da başka bir kazaya mahal vermemek için üzerine toprak dökerek önlem aldılar. Kazaya karışan aracın çekiciye yüklenmesinin ardından ekipler, yola düşen tabelayı çekici yardımıyla yolun kenarına aldıktan sonra, araç yolu yeniden trafiğe açıldı.

 

AYDINLATMANIN OLMAYIŞINA TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Diğer yandan kazanın ardından olay yerine gelen yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığını öğrenen yakınları Devlet Hastanesine akın ederken, kimi yakınları da yetkililere serzenişte bulundu. Araç yolu üzerinde aydınlatma olmadığı için ekiplere tepki gösteren yaralı yakınları, yetkili mercileri göreve davet ederken, ölümlü bir trafik kazası olduktan sonra mı gerekli aydınlatmalar yapılacak diyerek yaşanılan olumsuzluğu eleştirdiler.

 

TORUNLARINI ALMAK İÇİN İSTANBUL’A GİTTİLER

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yedi yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, Temel ailesinin okulların tatile girmesinden dolayı, İstanbul’da okuyan torunlarını almaya gittikleri ve iftarlarını açtıktan sonra da dönüş yoluna çıktıkları bilgisine ulaşıldı. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10