E sınav olan 2 ay öncelik kazanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Tekirdağ'ın da pilot iller arasında bulunduğu ve 2018'den itibaren tüm illerde uygulamaya geçecek "e-sınav" salonları ile motorlu taşıt sürücü kursu sınavla

Tekirdağ 14.06.2017 18:02:00 0
E sınav olan 2 ay öncelik kazanıyor

Çolakoğlu Sürücü Kursu Müdürü Mete Koçak konuya ilişkin yaptığı açıklamada e sınav uygulamasının henüz Çerkezköy'de bulunmadığını ifade ederken, e sınava giren kursiyerlerin, yazılı sınava girenlere nazaran iki ay önceden ehliyetlerine kavuştuklarını ifade etti.

 

TEKİRDAĞ PİLOT UYGULAMA NOKTASI

 

Tekirdağ'ın da pilot uygulama noktası olarak yer aldığı 28 ildeki, 32 e-sınav salonunda gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının, bu yılsonuna kadar 81 ilde yapılması sağlanacak. Daha önce Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Balıkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyon, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ'da bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçmesiyle 2018'den itibaren motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması uygulaması sona erecek.

 

E SINAVDAN ÇIKAN HEMEN RANDEVU ALABİLİYOR

 

Yurt geneline yaygınlaştırılacak e-sınav salonlarında, yılda 4 milyon 298 bin 770 adayın sınava girmesi öngörülürken, adaylar yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacak. E sınav uygulamasıyla sınav sonrası, sınav sonucunu anında öğrenen sürücü adayları, direksiyon sınavı için anında randevu alabilecek.

 

TEORİK SINAVI TABLETTE OLUYORLAR

 

Çerkezköy'de sınav merkezi bulunmadığı için sınavların Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldığını ve sınavın isteğe bağlı bir uygulama olduğunu ifade eden Mete Koçak, e sınav için randevu alan kursiyerlerin, sınav salonunda hazır bulunan tabletler aracılığıyla sınav olduğunu ifade etti.

 

SINAVIN İLK 5 DAKİKASI BASİT SORULARLA GEÇİYOR

 

MEB tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre direksiyon eğitimlerinin 14+2 saat olarak düzenlendiğini ifade Mete Koçak, direksiyon sınavında kursiyere ilk 5 dakikada araç hakkında teknik bilgiye dayalı sorular yönetildiğini, ardından 30 dakikalık direksiyon sınavının yapıldığını dile getirdi. İlk 5 dakikalık soru bölümünde yöneltilen kolay sorular ile sürücü adaylarının heyecanını yenmesi amaçlanıyor. Ayrıca diğer parkurlara nazaran Çerkezköy'deki parkuru ülke genelindeki parkurlar ile kıyaslayan Mete Koçak, Çerkezköy parkuru güzergahında fabrika servisleri, kamyon ve TIR'larla aynı güzergahın paylaşıldığı için ülkenin en zor parkuru olduğunu ifade etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10