Vali Ceylan iftarını şehit aileleri ve gazilerle açtı

Vali Mehmet Ceylan ve Eşi Zuhal Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar yemeğinde Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi.

Tekirdağ 16.06.2017 19:09:00 0
Vali Ceylan iftarını şehit aileleri ve gazilerle açtı

Ramada otelde düzenlenen iftar programına; Vali Mehmet Ceylan, Eşi Zuhal Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları Lütfullah Gürsoy, Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Erdal Eren,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

 

‘’BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ’’

 

İl Müftüsü İsmail İpek tarafından iftar duasının okunmasının ardından Vali Mehmet Ceylan bir konuşma yaptı. Vali Ceylan, konuşmasında şunları söyledi: “Çok kıymetli şehit ailelerimiz ile Kahraman gazilerimiz ve onların çok değerli yakınları. Değerli misafirler. Öncelikle şehit yakınlarımız ve gazilerimiz onuruna düzenlediğimiz bu yemeğe teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Bu vakur millet, Devletinin bekası için Ay yıldızlı bayrak altında özgürce yaşayabilmek için Çanakkale’de Sarıkamış’ta Dumlupınar’da Kurtuluş Savaşı’mızda 15 Temmuz’da Ve alçak terör saldırılarında; Asker, polis, korucu yahut sivil olmak üzere birçok vatan evladını toprağa vermiştir. Ve bu kutsal toprakların, vatan toprağımız olarak kalması için halen de vermektedir’’ dedi.

 

‘’DEVLETİMİZİN VEFASINI GÖSTERME ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ’’

 

Konuşmasına şu şekilde devam eden Ceylan; ‘’Şüphesiz ki şehitlik mertebesi bizim için en yüce makamdır. Yüce Rabbimiz şehitler için, Onlara ölüler demeyin, Onlar diridirler diye buyurmaktadır. Şehitlerimiz o kadar yüce bir makama sahiptirler ki onların mevki ve Allah katında sahip oldukları değer her şeyin üzerindedir. Bizler de şehitlerimizin bize emaneti ailelerinin ve gazilerimizin yanında olarak Devletimizin ve milletimizin vefasını göstermenin çabası içerisindeyiz’’ diye konuştu

 

‘’SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM’’

 

Sözlerini şu şekilde sonlandıran Ceylan; ‘’Şanlı tarihimiz boyunca, vatan ve istiklal uğruna canlarını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimiz ve uğruna canlarını vermek üzere yola çıkan kahraman gazilerimizin yüce hatıralarını yaşatmak bize emanet ettikleri ülkemize aynı yüksek ruh ile sahip çıkmak ve sonraki nesillere bizden emanet olarak bırakmak en önde gelen milli görevimizdir. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun! Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10